Unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, amendate de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

Peste douăzeci de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, printre care zece restaurante, au fost amendate pentru diverse nereguli cu suma totală de 47.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari, în urma controalelor efectuate în ultima săptămână, a informat luni Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa.

În perioada menţionată, au fost verificate de inspectorii ce activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 187 de unităţi amplasate în zonele turistice Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de DSVSA.

„Controalele au vizat: 74 de restaurante, 3 pizzerii, 4 cantine, 28 de unităţi tip fast – food, 10 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 14 baruri, 1 unitate tip bistro, 22 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 7 laboratoare de cofetărie/patiserie, 1 depozit alimentar şi 3 rulote. În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, conform comunicatului.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, zece restaurante, cinci unităţi tip fast – food, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, o braserie şi o rulotă au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 47.000 de lei. Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 9,6 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

„A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. D.S.V.S.A. Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile”, se menţionează în comunicatul DSVSA Constanţa.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.