Unităţile care procesează carne falsificată, închise definitiv

Unităţile care procesează cantităţi de carne falsificate vor fi închise definitiv, iar administratorii şi patronii, ar putea plăti din punct de vedere penal, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, miercuri seară la TVR.

‘ E un pericol pentru faptul că este consumatorul păcălit în această situaţie. Tocmai de aceea cred că avem datoria să dăm un exemplu dur, de această dată. Eu voi şi propune, de altfel, mărirea pedepselor pentru cei care practică astfel de lucruri, dar este momentul să dăm un exemplu dur, ca unităţile care au procesat astfel de lucruri să fie închise definitiv, iar cei care sunt responsabili, administratorii, patronii, să plătească din punct de vedere penal, ca şi exemplu pentru descurajarea celorlalţi. (…) E o chestiune care, într-adevăr, ţine de consumatorul din România, care, iată, riscă să fie păcălit dacă o astfel de situaţie sau marfa respectivă ajungea sau a ajuns pe piaţă. În momentul de faţă suntem în curs de analiză, am sechestrat cantităţile de carne pe care le-am găsit a fi falsificate. Eu cred că respectiva cantitate de carne nu a ajuns pe piaţă şi nu cred că este un pericol, aşa cum am spus în nenumărate rânduri, pentru sănătate’, a declarat Daniel Constantin.

Daniel Constantin a spus că se vor intensifica, în perioada următoare, controalele mai ales pe zona de desfacere şi pe cea de depozitare.

‘Rezultatul de astăzi (miercuri – n.r.), practic, este în urma controalelor pe care le-am ordonat de săptămâna trecută, de când a izbucnit scandalul internaţional. Au venit o parte din rezultate, o să mai vină şi altă parte din rezultate. Sistemul de alertă înseamnă altceva – că, practic, noi am transmis către toţi, să ne asigurăm că nu există pe piaţă astfel de produse falsificate. Controalele, sigur, aveau un ritm pe care îl comandasem de săptămâna trecută şi vor merge în continuare în acest ritm’, a susţinut Constantin.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.