Universitatea de Vest Timişoara propune retragerea titlului de doctor fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog

Senatul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) a avizat, vineri, concluziile Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) a instituţiei şi a propus retragerea titlului de doctor fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, acordat pentru teza doctorală intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, susţinută în anul 2008.

„Comisia de Etică a UVT (…) a vorbit despre ‘existenţa unui grad de similitudine de 36% în teza de doctorat’ a domnului Bodog F. Florian Dorel şi a observat că ‘aceasta nu respectă standardele de calitate actuale şi etica profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat’. În data de 20 iulie, rectorul UVT, respectiv directorul CSUD au făcut două solicitări separate către Comisia de Etică, pentru a lămuri dacă gradul de similitudine poate fi asociat cu plagiatul şi dacă atunci când vorbeşte despre standardele actuale de etică, ele sunt valabile şi în raport cu momentul susţinerii tezei”, se arată, vineri, într-un comunicat al UVT.

Potrivit acestuia, comisia de experţi a recomandat Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară din UVT „să propună sancţionarea aferentă unei teze de doctorat aflată în situaţia de a fi considerată ‘plagiat’.

„În data de 25 iulie, CSUD a luat act de această clarificare a Comisiei de Etică şi a constatat că trebuie declanşată procedura legală prin care IOSUD-UVT propune CNATDCU retragerea titlului de doctor. Această propunere a fost avizată astăzi, 27 iulie, de Senatul UVT. Toate documentele vor fi transmise, cu semnătura rectorului UVT, către CNATDCU, în cursul zilei de luni, 30 iulie”, se precizează în comunicatul UVT.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.