Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Universitățile chineze îl înlocuiesc pe Mao cu Xi în curicula ideologică

Publicat: luni, 02 iulie 2018

Capitalismul dezvoltat de un partid comunist, ca în China, păstrează metodele acestuia, astfel că universitățile chineze sunt în prima linie a promovării „gândirii președintelui Xi” în China și în lume.

Multe universități din China au introdus „Gândirea lui Xi” la loc de cinste în curiculă, începând din octombrie. Este pentru prima dată de la era lui Mao Zedong, când unui lider chinez i se acordă o statură academică similară, potrivit Reuters.

Cursurile obligatorii de ideologie au fost actualizate de universități, în urma instrucțiunilor conducerii de partid, potivit cărora ideile lui Xi trebuie să intre în cărți, în sălile de clasă și în mințile studenților.

„Propunerile lui Xi sunt binevenite pentru întreaga lume. Sunt incomparabile”, spune Hu Angang, un profesor de economie la reputata universitate Tsinghua și promotor al concepției sistemului chinez al partidului unic care va face din China o superputere de rangul SUA.

Pe lîngă asigurarea sprijinului pentru Xi, mobilizarea universităților are menirea de a revitaliza spiritul avântului comunist spre mari înfăptuiri, într-o societate care a devenit apatică politic în deceniile de creștere economică rapidă, spun experții din politica chineză.

Xi vrea ca noile valori ale partidului să fie mai bine acceptate de populație chineză pentru o legitimitate suplimentară, potrivit lui Michael Gow, expert în învățământul chinez superior la universitatea Xian Jiaotong-Liverpool din Suzhou.

Gândirea lui Xi reprezintă, de fapt, o colecție a declarațiilor sale publice, un ghid atotcuprinzător cu privire la ținta declarată a Chinei de a deveni o superputere economică și militară până în 2050, sub controlul strict al Partidului Comunist.

„Gândirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră” ar putea fi un nou produs de export al Chinei.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=100189

Publicat de la data iul. 2 2018. Categorii EXTERN, MAPAMOND, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 mai 2019, 15:12
 

NV
Noros
22°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 60%
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:39
Apus: 20:47
Prognoza 26 mai 2019
Zi
 

S
Înnourat
27°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

SE
Parţial înnourat
15°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 25-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 mai, ora 13 – 25 mai, ora 23 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 25 mai, ora 13 – 25 mai, ora 23Fenomene vizate: manifestări de […]

Loto

Horoscop

  • 211.092 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team