USL reînvie în Caraș  Severin?

Liberalii cărășeni nu țin cont de directivele lui Ludovic Orban, care a interzis ferm orice alianță, fie ea și neoficială, cu PSD-ul și fac coadă la biroul Luminiței Jivan, proaspăt aleasă președinte al filialei județene PSD. Practic, se reface USL-ul, mai ales că în ecuație intră și Ion Tabugan, astăzi, șeful ALDE la nivel de Caraș-Severin! Miza: salvarea câtorva scaune și setea de răzbunare! Așa cum scrie expressdebanat.ro

Fără să miște un deget, Ionuț Popovici are toate motivele să-și merite statutul de politicianul județului, atât timp cât a fost nevoie de coalizarea liderilor principalelor trei partide ale momentului pentru a i se lua fotoliul de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Liberalii au inițiat deja un proiect de hotărâre privind schimbarea lui Popovici. Acest lucru nu se poate întâmpla decât cu sprijinul PSD, ceea ce confirmă negocierile purtate de Marcel Vela și Luminița Jivan. Lor alăturându-li-se și Ion Tabugan. Fără o înțelegere prealabilă, demersul liberalilor ar fi total ilogic, voturile lor fiind insuficiente pentru orice tip de proiect, cu atât mai puțin pentru unul care necesită două treimi.

Interesant este că liberalii inițiază debarcarea lui Popovici, dar înlocuitorul ar urma să fie de la PSD. Cu alte cuvinte, schimbă un om al opoziției, de la PMP-ul cu care ar putea fuziona mâine, ca să pună un social-democrat! Vela dă însă de înțeles că nu are nicio implicare în povestea asta: „Este inițiativa consilierilor județeni și ține strict de rezultatele sale administrative, prezentate în Expunerea de motive. Nu are legătură cu denigrările și atacurile din Express de Banat la adresa PNL, a Președintelui PNL sau a Președintelui României”, ne-a precizat președintele PNL Caraș-Severin. Nu e implicat, dar știe de mutare și o validează! Politic, alianța cu PSD e catastrofală pentru liberali. Miza ar fi însă Transalul de la Caransebeș, despre care Vela afirma misterios, dar foarte sigur, că nu va avea conducere nouă, așa cum s-au grăbit pesediștii să sărbătorească. În plus, PNL stă atât de bine în sondaje, încât își permite să piardă câteva procente.

În debarcarea lui Popovici pare să fie mai degrabă ceva personal. PMP-istul i-a refuzat lui Vela șefia Consiliului Județean, în 2016, când l-a preferat pe omul lui Ion Mocioalcă. Tot Popovici l-a făcut praf pe Ion Tabugan după plecarea acestuia la ALDE. Și tot vicele CJ a vorbit în termeni duri la adresa Luminiței Jivan. Cărțile se dau pe față în prima ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin!

Sursa: expressdebanat.ro/ionut-popovici-primul-politician-al-caras-severinului-lucreaza-la-asta-vela-jivan-si-tabugan/

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.