Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Utilajele deţinute de către ANIF vor putea interveni la inundaţii şi secetă

Publicat: joi, 04 aprilie 2013

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) va aduce apa mai aproape de cerinţele producătorilor agricoli, întrucât în sarcina sa revine activitatea de efectuare a probelor tehnologice a instalaţiilor şi a agregatelor de pompare precum şi de verificare a capacităţii de transport a canalelor la începutul sezonului de irigat. Sumele necesare se vor asigura din bugetul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

De asemenea, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare are sarcina de a preveni inundarea localităţilor, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare precum şi de a preveni accidentele la construcţiile hidrotehnice, scop în care se vor porni staţiile de desecare.

Aceste măsuri sunt prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr.82/2011, privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, care a fost aprobată în şedinţa de Guvern din data de 3 aprilie 2013.

Sumele necesare pentru prevenirea inundării localităţilor, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare precum şi de prevenire accidentelor la construcţiile hidrotehnice vor fi stabilite de comisii comune formate din reprezentanţii Prefecturii, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi Agenţiei şi vor fi aprobate prin ordin comun M.A.D.R. – M.A.I. Acestea se vor asigura din bugetul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Prin această modificare a legislaţiei, Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale răspunde solicitărilor autorităţilor locale şi ale producătorilor agricoli. Astfel, prin acest act normativ se permite intervenţia promptă a utilajelor şi instalaţiilor deţinute de ANIF în situaţii de urgenţă (inundaţii, secetă, etc.).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3898

Publicat de la data apr. 4 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 iulie 2020, 16:34
 

E
Soare
30°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 32%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:41
Apus: 21:00
Prognoza 11 iulie 2020
Zi
 

E
Parţial însorit
32°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.704 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team