Valabilitatea cardului de sănătate, extinsă de la cinci la șapte ani

Din moment ce un număr foarte mare de carduri de sănătate ar urma să expire în perioada următoare, autoritățile au decis să prelungească perioada de valabilitate a acestora de la cinci la șapte ani, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

De-acum, cardurile de sănătate au valabilitate șapte ani, în loc de cinci ani, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 458/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății și pentru prorogarea unor termene. Acest act normativ a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539/2018 și se aplică deja.

„Termenul de valabilitate a cardului naţional este de 7 ani de la data emiterii” și termenul de valabilitate „a cardurilor naționale emise până la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii”, scrie în actul normativ, unde se precizează și că pentru acele carduri emise înainte de 31 decembrie 2012 se va considera că cei șapte ani de valabilitate se calculează de la 1 ianuarie 2013.

Practic, asta înseamnă că niciun card de sănătate nu va expira mai devreme de 1 ianuarie 2020.

Începând cu anul 2015, românii asigurați au nevoie, pentru a putea beneficia de consultații și tratamente medicale sau de rețete compensate, de un card de sănătate valabil.

Sursa: avocat.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.