Vânzările de mărfuri cu preț redus, numai în baza notificării la Primărie

Până joi, 1 august a.c., când începe oficial şi legal perioada în care pot fi comercializate la preţ redus mărfurile din stoc, 47 de agenţi economici au notificat intenţia de a practica „soldări” Primăriei Sectorului 4.

Primarul Cristian Popescu-Piedone reamintește că, în lipsa notificării, ce trebuie înaintată cu cel puțin 15 zile înainte, această activitate nu este permisă, comercianţii în culpă riscând sancțiuni ce se încadrează între 400 – 2.000 de lei, dacă nu au notificat practicarea de ”soldări” și între 4.000 – 20.000 de lei, dacă nu pot prezenta actele de proveniență a mărfurilor.

Perioada reducerilor pentru produsele aferente sezonului primăvară-vară este stabilită prin lege, respectiv, între 01.08-31.10.2013. În acest interval, comercianții pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot vinde mărfuri la prețuri reduse.

Reducerile pot fi aplicate strict produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier – confecții, marochinărie, tricotaje, încălțăminte, articole sportive etc.

Formularele notificării vânzării de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. nr. 99/2000, acestea fiind: datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea și cantitatea articolelor care fac obiectul soldării, precum și lista cu denumirea, numărul și data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.