Vara 2017 – PROGNOZA: Valuri de canicula si de seceta excesiva

Temperaturi extreme și secetă – avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare nu este deloc de neglijat! Ei anunță că fermierii români vor avea de înfruntat o vară caniculară și potențial secetoasă.
Țara noastră va fi lovită de mai multe valuri de căldură extremă, anunță accuweather.com, care adaugă că cele mai periculoase luni vor fi iulie și august.
În același timp, cantitățile de precipitații vor fi sub media normală, crescând riscul apariției unei secete de durată.
Conform site-ului specializat de meteorologie, zilele ce înregistrează temperaturi depășind 32 de grade Celsius vor fi dese, și este așteptată cel puțin o săptămână neîntreruptă cu asemenea valori termice extreme.

Harta publicată de site-ul american arată o prognoză deloc îmbucurătoare pentru fermierii din nord-estul țării, care ar urma să fie afectați de secetă în cadrul unui val de căldură extremă combinat cu cantități foarte scăzute de precipitații, ce va fi resimțit și în mare parte din Republica Moldova, dar și în estul Ucrainei și în sudul european al Rusiei.

Aceste valuri de căldură periculoase sunt aşteptate în lunile iulie şi august, iar mediile de peste 32 de grade Celsius vor deveni comune în Italia şi Balcani,  în vreme ce furtuni puternice vor coborî temperaturile din Franţa, Germania şi Polonia, transmit meteorologii AccuWeather.

”Noi recorduri de temperaturi maxime sunt posibile pe durata celor mai intense valuri de căldură”, a declarat meteorologul Alan Reppert.

De altfel, Accuweather avertizează și asupra riscurilor de secetă prelungită în întreaga țară, ce ar avea un impact semnificativ asupra producției agricole.

”Valurile de precipitații vor fi, în cea mai mare parte, direcționate către centrul și nordul Europei, ceea ce va rezulta într-o cantitate mai scăzută decât media normală pentru Ucraina, Moldova și România. Aceste zone riscă să fie afectate de secetă pe parcursul lunilor de vară, iar aceasta ar putea continua și toamna, având un impact negativ sever asupra agriculturii”, anunță portalul de știri meteorologice.

Sursa: agrointel.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.