Variantele optime pentru refinantarea de credite cu ipoteca

Prin intermediul creditelor de refinantare, clientii au posibilitatea de a obtine un imprumut nou, prin care se ramburseaza unul sau mai multe credite existente, iar la final noua rata lunara ar trebuie sa fie mai mica sau perioada finantarii sa se scurteze.

Accesand un credit de refinantare se poate obtine un credit cu o dobanda mai mica, care sa conduca la plata unor rate lunare mai mici, iar in unele situatii clientii pot decide chiar sa schimbe moneda creditului, pentru a nu mai fi afectati de cursul de schimb valutar.

Alteori clienti doresc sa isi refinanteze creditele deoarece nu mai sunt multumiti de banca unde au obtinut finantarea, sau doresc sa isi mute creditele la o singura banca unde isi vireaza si venitul, pentru a nu avea mai multe conturi curente, si pentru a plati o singura rata.

In cazul refinantarii nu trebuie excluse costurile acestui proces, comisionul de acordare al noului credit, comisionul de rambursare anticipata, comisioanele de transfer a banilor pentru inchiderea creditelor existente, costul cu evaluarea imobilului si taxele notariale in cazul creditelor de refinantare cu ipoteca.

5% dobanda la refinantare credite imobiliare

Cei care aleg sa refinanteze creditul prin care si-au cumparat locuinta apeleaza la aceasta varianta deoarece doresc sa beneficieze de dobanzile mai mici existente acum in piata.

Chiar daca BNR doreste sa luam mai multe credite in lei, romanii continua sa prefere creditele ipotecare in euro, care au dobanzi mai mici fata de cele in lei. Dobanda la euro a inregistrat o scadere de peste 1 procent in ultimul an pe fondul scaderii indicilor Euribor folositi la calcularea dobanzii la credite de catre bancheri.

In prezent, dobanda acordata la refinantarea creditelor ipotecare destinate achizitiei de locuinte a coborat pana la aproape de 5 procente fata de valori mai mari de 10 procente in 2007 sau 2008.

Venituri ridicate dobanda mai mica la refinantare

Romanii cu venituri ridicate pot accesa creditul oferit de Garanti Bank in colaborare cu brokerul de credite Kiwi Finance, cu o rata a dobanzii de 4.56% peste Euribor la 6 luni. Venitul minim net pentru accesarea acestui credit trebuie sa fie mai mare de 6.000 lei.

La Alpha Bank, clientii care isi vireaza venitul prin intermediul bancii beneficiaza de o reducere de dobanda de 0.25%, aceasta fiind de 4.75% peste Euribor la 3 luni, fara alte comisioane de analiza sau administrare. La un credit de 50.000 euro pe 30 de ani rata lunara ajunge la 267.7 euro, iar dobanda DAE este de 5.09%.

In functie de produs si de banca dobanda poate urca pana aproape de 9 procente. Pentru oferta completa vezi credite ipotecare pentru refinantare, pe moneycenter.ro

Credite de nevoi personale cu ipoteca pentru refinantare

Majoritatea celor care aleg aceasta varianta au unul sau mai multe credite cu ipoteca a caror dobanda este mult mai mare fata de oferta actuala a bancilor, si dispun de garantii imobiliare suficiente pentru a accesa o refinantare.

O alta categorie de clienti o constitue romanii care au un credit cu ipoteca si mai multe credite de consum sau carduri de credit, iar prin cumularea acestor imprumuturi in unul singur costurile lunare se vor reduce, mai ales ca in cazul creditelor de consum si a cardurilor de credit costurile sunt foarte ridicate.

Perioada maxima de acordare pentru aceste credite ajunge pana la 25 ani, insa doar in cazul in care se refinanteaza credite acordate inainte de 31.10.2011, pentru imprumuturile acordate dupa aceasta data perioada maxima este de 5 ani.

Diferenta de dobanda intre creditele in euro si cele in lei este de peste 2% in favoarea celor in euro

Dobanda anuala efectiva pentru creditele in euro pleaca de la putin sub 6 procente si ajunge pana la 10 procente. Pentru varianta in lei, cea mai buna dobanda este de peste 8 procente, cu peste 2 procente mai mult fata de euro.

Pentru oferta completa consulta Refinantare credite de nevoi personale cu ipoteca.

Atentie insa la costurile refinantarii, astfel incat acestea sa poata fi amortizate prin rata lunara mai mica, altfel tot timpul pierdut in cadrul acestui proces nu va aduce nici un avantaj.

Sursa: moneycenter.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.