Varujan Vosganian: PNL nu rivalizează cu PSD

 

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Suceava, în cadrul Conferinţei de alegeri a PNL Suceava, că alegerile au fost câştigate de USL ,şi nu de PNL sau PSD. Liderul liberal a sublinicat că USL trebuie să continue împreună la guvernare pentru că nu va exista un câştigător din ruperea USL, ambii parteneri având de pierdut. „Am câştigat împreună, trebuie să guvernăm împreună. Oricum s-ar rupe USL şi oricine ar rămâne să guverneze, am pierde amândoi. Nu există câştigător şi perdant dacă se rupe USL. Pierdem împreună, să fie foarte clar”, a spus liderul liberal.El a arătat că USL trebuie să dea un mesaj de respect pentru poporul român şi atât cât PSD şi PNL au candidat împreună, au făcut o alianţă politică şi au promis să guverneze împreună, va trebui să se ţină de promisiune. ,, România capătă încredere: aţi văzut că ne împrumutăm cu o dobândă mai mică decât vreodată în istoria românilor, riscul de ţară va fi scăzut şi România va avea un coeficient de atracţie pentru investiţiile străine mai mare. A guverna o ţară e o responsabilitate mai mare decât poate oricare dintre partide, astăzi, singur să o facă”, a spus Vosganian.

Domnia sa a comparat USL cu motorul unei maşini care merge cu patru bujii: două la PNL şi două la PSD care trebuie puse laolaltă ca maşina să meargă înainte.

„De aceea, cred eu, că trebuie să nu se lăsăm orbiţi de copaci şi să vedem pădurea, trebuie să vedem care este responsabilitatea noastră şi să guvernăm împreună”, a spus liderul PNL.

Varujan Vosganian a subliniat că PNL nu rivalizează cu PSD, ci cu partide care se află în zona politică de dreapta, iar PNL trebuie să-şi întărească mesajul de dreapta.

„Ideea că dacă noi ne contrazicem acum unii vor câştiga mai mult în dauna altora la europene nu cred că este un argument. Noi avem drumul nostru politic şi avem adversarii noştri politici care, culmea, sunt pe partea noastră politică sau încearcă să intre pe partea noastră politică. De aceea noi trebuie să ne consolidăm imaginea de dreapta, trebuie să întărim amprenta de dreapta a guvernării, să luăm măsurile aşa cum am preconizat, de reducere a impozitelor, de creştere a locurilor de muncă, de respect pentru mediul de afaceri, de respect pentru cei care plătesc impozite şi utilizarea impozitelor pentru cei care, din diverse motive, obiective, pot mai puţin şi au nevoie de mai mult din partea societăţii”, a conchis Varujan Vosganian.

************************

Deputatul liberal Ștefan Alexandru Băișanu rămâne la șefia organizației județene a PNL. El a câștigat alegerile desfășurate sâmbătă în sala mare a Casei de Cultură din Suceava zdrobindu-și practic adversarul, primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc. Băișanu a înregistrat 583 de voturi față de doar 285 ale lui Ursaciuc. Un număr de 27 de voturi au fost nule. De precizat că în cursa pentru președinția PNL Suceava s-a înscris inițial și primarul de Siret, Adrian Popoiu, însă el a renunțat chiar în ziua alegerilor.

La conferinţa organizaţiei judeţene de alegeri a PNL Suceava participă peste 100 de delegaţi , înscriindu-se în competiţie pentru funcţia de preşedinte actualul preşedinte, deputatul Alexandru Băişanu şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.Au mai participat în calitate de invitaţi vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, preşedintele CJ Iaşi,Cristian Adomniţei, parlamentari PNL din Vaslui, Bacău, Botoşani ,preşedintele CJ Suceava ,social-democratul Cătălin Nechifor, deputatul PSD,Ovidiu Donţu, deputatul PC, Mihai Neagu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.