Varujan Vosganian şi-a dat demisia din guvern

Senatorul PNL Varujan Vosganian şi-a dat demisia, luni seară, în urma unei discuţii cu prim-ministrul Victor Ponta.

Senatorii au decis astăzi cu 126 de voturi să respingă cererea procurorilorDIICOT privind începerea urmăririi penale a ministrul Economiei, senatorul PNL Varujan Vosganian.

Solicitarea procurorilor se referă la dosarul de subminare a economiei naţionale în care este cercetat şi liderul PDL Adriean Videanu. Vosganian era acuzat de subminarea economiei naţionale şi complot.

Întrebat despre gestul lui Vosganian, președintele Traian Băsescu a susținut că „este un gest de bun simț”, dar a atras atenția că „votul din Senat rămâne”. „Oricum, apreciez. Dacă Vosganian a luat decizia să demisioneze este un lucru foarte bun. Dar nu înțeleg de ce a trebuit să mai compromită Senatul”, a punctat Băsescu.

Președintele PNL și al Senatului Crin Antonescu a explicat luni seară, la finalul unei discuții pe care a avut-o cu Varujan Vosganian și cu premierul Victor Ponta, care este motivul pentru care colegul său a demisionat din Guvern, în ciuda încrederii pe care Senatul i-a acordat-o în chestiunea începerii urmăririi penale, solicitate de DIICOT.

„Demisia a venit din cauza faptului că, așa cum a evocat posibilitatea și în plen, Varujan Vosganian a considerat, consultându-se și cu Victor Ponta și cu mine în calitate de lideri ai USL, deși nu are nicio vină, rămânerea sa în Guvern ar fi dat posibilitatea unor atacuri la adresa Guvernului (…) Nu e în intenția noastră de a face rău acest Guvern. Și-a dat demisia, ea a fost acceptată, mergem mai departe”, a spus Antonescu.

„N-am vrut să dăm o nouă țintă împotriva acestui Guvern care și așa are destule probleme”, a adăugat liderul liberal. Acesta a precizat că PNL va desemna un înlocuitor pentru Varujan Vosganian, cel mai probabil săptămâna viitoare. Până atunci, interimatul ar urma să fie îndeplinit de vicepremierul Daniel Chițoiu.

Crin Antonescu a fost întrebat dacă după demisia lui Varujan Vosganian ar trebui ca și vicepremierul Liviu Dragnea să plece din Guvern. „Nu e problema mea demisia domnului Dragnea”, a spus Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.