Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Vedetele susțin reforma educației. Înoată la Swimathon pentru Centrul de Evaluare și Analize Educaționale

Publicat: joi, 08 iunie 2017

Prezentatorul tv Radu Andrei Tudor, campionii K1 frații Andrei și Bogdan Stoica, cântăreața Raluka (Raluca Nistor) și actrița Elena Voineag vor înota, în data de 8 iulie, la cea de-a cincea ediție a evenimentului Swimathon București. Cunoscutele vedete s-au înscris în competiție pentru a strânge fondurile necesare finanțării programelor educaționale ale Centrului de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE).

Echipa vedetelor s-a alăturat luptei împotriva analfabetismului funcțional și concurează susținând finanțarea proiectului educațional ”Incubatorul științelor altfel” înscris în competiție de CEAE. Proiectul prevede un program de sprijinire a cadrelor didactice pentru a lucra la clasă prin metode interactive de învățare, pentru a le redeschide copiilor apetitul spre cunoașterea și înțelegerea fenomenelor. Metoda discursivă și abstractă este astfel înlocuită de experimente, lucru în echipă, proiecte, teme de cercetare, toate plecând de la fenomene ce au loc zi de zi, în jurul nostru. Aceste activități îi vor ajuta pe elevi să învețe ”să gândească pe cont propriu”. Noua abordare necesită însă o colaborare foarte bună între profesori, susținere din partea formatorilor și un cadru în care aceștia să se întâlnească, să discute bunele practici, să îmbunătățească materialele existente deja în ghidul metodologic de aplicare la clasă, să propună noi experimente, proiecte, întâlniri. ”Incubatorul științelor altfel” are rolul să incubeze astfel de activități care s-au dovedit eficiente și pe care, ulterior, să le putem disemina la nivel național, prin intermediul platformei de e-learning.

Competiția de înot Swimathon București este destinată proiectelor comunitare. În cadrul acestui eveniment comunitatea interacționează si se implică în strângerea de fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Când am auzit despre proiectele CEAE am realizat de fapt cât de învechite sunt încă metodele de predare în școli. Toți ne amintim cum fugeam de fizică, de chimie, matematică, până întâlneam un profesor simpatic care ne dădea exemple reale, pe care le puteam înțelege. Curiozitatea copiilor trebuie hrănită. Copiii noștri se schimbă, societatea se schimbă. Educația trebuie să țină pasul cu această schimbare” spun Andrei și Bogdan Stoica.

CEAE își propune prin participarea la Swimathon să stângă o sumă de bani cât mai mare pentru a continua proiectele care vizează reforma educației în România. Centrul de Evaluare și Analize Educaționale este singurul ONG din România care a  reușit în anul 2017 schimbarea programei școlare la fizică prin introducerea metodei investigației.

”Particip la Swimathon pentru că mă declar un împătimit al sportului. De ce înot pentru CEAE? Pentru că educația ne păstrează pe linia de plutire, iar de câțiva zeci de ani analfabetismul este o reală problemă pentru România și nu îl putem opri. Cât de des auzim că rata de promovare a examenelor de admitere este din ce în ce mai mică? Este o constatare tristă. Dar văd astăzi copiii cât de receptivi sunt și cât de repede rețin și pot învăța. Nu ei sunt problema în toată tevatura asta educațională, ci sistemul, care nu le oferă profesorilor formarea și materialele pentru a se adapta nevoilor copiilor de astăzi” a declarat Radu Andrei Tudor.  

Susținătorii reformei în educație vor fi prezenți în data de 8 iulie 2017 la Swimathon București pentru a încuraja înotătorii CEAE.  Evenimentul este deschis publicului și sunt așteptați toți cei care vor să fie suporteri în direct și să-i cunoască pe căpitanii, Radu Andrei Tudor și Raluka, și pe membri celor două echipe, frații Andrei și Bogdan Stoica, Elena Voineag, Maia Ciocăzanu și Vera Ciocăzanu.

Donațiile pot fi făcute, începând cu data de 8 iunie 2017 până pe 31 iulie 2017,  pe site-ul evenimentului prin Mobile Pay, prin transfer bancar, direct la sediul Fundației Comunitare București sau chiar în ziua de 8 iulie.

Centrul de Evaluare și Analize Educaționale participă, anul acesta, la Swimathon București alături de alte 22 de ONG-uri și grupuri de inițiativă din București și Ilfov.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81703

Publicat de la data iun. 8 2017. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE, MASS-MEDIA, VIRAL PE NET.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 august 2018, 15:49
 

NE
Soare
32°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 33°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 22%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:20
Apus: 20:20
Prognoza 17 august 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Predominant senin
21°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:30 si 15:30 In zona : Județul Cluj: Baciu, Apahida, Bonțida, Chinteni, Borșa, Dăbâca, Vultureni; Se vor semnala : averse care vor cumula 25... 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 14:30 si 15:30 In zona : Județul Bihor: Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Aușeu, Măgești, Bulz; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 14:25 si 15:30 In zona : Județul Mureş: zona de munte; Se vor semnala : averse de ploaie care vor cumula local 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 14:10 si 15:30 In zona : Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Alba: Cugir, Zlatna, Câmpeni, Abrud, Săsciori, Bistra, Baia de Arieș, Șugag, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 14:05 si 15:00 In zona : Județul Cluj: Poieni, Săcuieu, Ciucea; Se vor semnala : averse torenţiale care vor depăşi 35 ... 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni […]

Loto

Horoscop

 • 121.318 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team