Vernisaj expoziție de pictură și sculptură ”Grădinile Ariadnei” la Galeria Romană

1, 2, 3, 4 pictori și 1, 2 sculptori în Grădinile Ariadnei caută ieșirea din labirint.

În anul 1996, Aurel VLAD și Dinu SĂVESCU îi invitau pe Adriana BLENDEA, Ruxandra GRIGORESCU, Violeta DOBRA și Mircea ROMAN să expună împreună în mica sală de la parterul Căminului Artei, vis-a-vis de Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Adunarea aceasta împreună a bucurat participanții, pictorii și deopotrivă publicul și a încununat anii de studenție, clipele și prietenia din timpul anilor de studiu.

Acum, la Galeria Romană, ca un arc peste timp, privind prin ferestrele largi către casa pictorului Gheorghe Petrașcu, acești prieteni s-au regăsit, pentru a expune împreună.

Ce ne leagă, în afară de faptul că am fost colegi în studenție? În afară de preocupările plastice și de prietenia noastră? Probabil, încercarea de a ieși, într-un fel sau altul, din labirint… și a merge mai departe, fiecare pe drumul său.” Ruxandra GRIGORESCU, martie 2023.

Vernisajul expoziției va avea loc, marți, 14 martie 2023, ora 19.00, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1, sector 1, București.

În deschiderea expoziției va vorbi doamna Doina MÂNDRU, critic de artă.

Expoziția este deschisă în perioada 14 martie – 14 aprilie 2023.

Program galerie: Luni-Vineri: 10:00–18:00, Sâmbătă: 10:00–15:00.

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.