VERNISAJUL Expoziţiei Internaţionale de Artă Plastică Feminină Contemporană

            Fundaţia “Fildas Art”, în calitate de organizator, Farmaciile CATENA, în calitate de sponsor al evenimentului şi Asociaţia Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România VĂ INVITĂ vineri 8 martie 2013, ora 18.30, la Galeria “Căminul Artei” (str. Biserica Enei nr. 16) la vernisajul Expoziţei Internaţionale de Artă Plastică Feminină Contemporană şi lansarea catalogului “Poduri Europene”, ediţiile 2011 şi 2012.

            Proiectul “Poduri Europene” s-a născut în 2004, atunci când entuziasmul “drumului European” pe care România se înscrisese, includea şi domeniul artelor plastice. La initiaţiva doamnei Rodica Xenia Constantin, artist plastic şi Preşedinte al Asociaţiei Femeilor Creatoare din Arta Plastică din România s-a organizat atunci primul Atelier Internaţional de Creaţie. Acesta a reunit artiste din mai multe ţări europene.

            An de an, prestigiul “Podurilor Europene” a crescut şi numeroase artiste din România au fost invitate în repetate rânduri să expună în galerii importante din Europa, cu deosebire Franţa şi Germania. În acelaşi timp, cel puţin o dată pe an, în România s-a organizat câte o expoziţie amplă cu lucrările realizate de artistele participante la fiecare ediţie a Atelierelor  Internaţionale de Creaţie. De data aceasta, veţi avea prilejul să asistaţi la vernisajul expoziţiei lucrărilor ce au fost executate în Taberele Internaţionale de Creaţie de la Eforie în anii 2011 şi 2012, lucrări expuse  anul trecut la Muzeul de Artă din Constanţa. Totodată se va lansa şi albumul dedicat “Podurilor Europene” din perioada respectivă.

            Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de Dna. Doina Păuleanu, Director al Muzeului de Artă din Constanţa.

Expoziţia poate fi vizitată la Galeria “Căminul Artei”  în perioada 8 – 23 martie 2013

Program: luni – sâmbătă, 11.00 – 19.00

Vă invităm să vizionaţi imagini din expoziţiile noastre anterioare accesând linkul:

http://www.sensotv.ro/arte/arte-vizuale/poduri-europene

ORGANIZATORI şi PARTENERI: Programul “CATENA pentru artă”, Asociaţia Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România, Muzeul de Artă Constanţa, Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.