Viața și fericirea noastră!!! (29)

– Continuăm Rebecca?

– Da!

-Atunci întreabă-mă ce crezi tu că e mai interesant pentru tine?

-Tati, aș vrea să vorbim despre cum se poate pierde cu adevărat viața și odată cu ea și fericirea.

-Interesantă întrebare, dar și răspunsul trebuie să fie unul complex și neevaziv.

Cred că îți amintești că ți-am spus că în viață nu contează cine ești tu ca ființă umană, din ce neam faci parte, ce strămoși ai și în ce domeniu vei fi în stare să performezi de-a lungul vieții. Este foarte important ca cineva să te aprecieze cu adevărat și să te iubească necondiționat, indiferent de cine ești tu. Să nu uiți asta niciodată!

Viața trebuie trăită așa cum este, pentru că ni s-a dat fără să o cerem, e un dar de la Bunul Dumnezeu.

Am să încerc să îți prezint cum se pierde viața, dar nu înainte de a-ți spune cum nu se pierde viața. De câte ori tu, Rebecca, vei avea liniște în suflet, să știi că nu se poate pune problema să-ți pierzi bunul cel mai de preț primit de la Dumnezeu  – Viața. E bine să știi că deși cîteodată viața îți dă o sută de motive să plângi, tu trebuie să restabilești echilibrul existențial și să-i arăți vieții că ai o sută de motive să zâmbești. Rebe, nu îți vei pierde niciodată viața dacă vei avea ca suport moral credința în Dumnezeu!

Și ar mai fi ceva, desigur că nu în ultimul rând și anume, învață-te să trăiești fericită cu puținul pe care l-ai primit de la providență. Altfel, din dorința de a avea tot ce nu îți aparține, vei eșua permanent.

După ce am luat la cunoștință, iubita tatii, cum nu se pierde viața,am să te surprind, spunându-ți că vei putea ușor de tot să-ți pierzi viața când începi să fii nemulțumită de tot ce te înconjoară și când începi să-i critici pe toți, dar în primul rând când o faci chiar cu tine însuți.

Viața, draga mea, se poate pierde atunci când tu începi să-i invidiezi pe cei din preajma ta, mai ales pe cei de lângă tine care performează, fac ceva bun, înainte ca tu să încerci să te depășești pe tine însuți.

De asemenea, viața se pierde la fel de repede când tu uiți să te bucuri de fiecare moment trăit de tine. Este foarte important să-ți faci din viață o bucurie permanentă.

Despre viață s-ar putea scrie mii de cărți, s-ar putea comenta mii de ore pe această temă complexă, sau totul se poate rezuma la un singur cuvânt: TRECE! Tocmai pentru că viața trece, stă în puterea ta Rebecca să o faci să treacă cu bucurie și cu cât mai multe momente de fericire.

Se mai poate pierde, fetiță dragă, această frumoasă viață atunci când uităm să iubim. Învață să iubești țara, neamul și părinții, învață să nu te lași afectată de răutățile unora din preajma ta, de la care sigur poți învăța câte ceva, ba chiar învață să-ți iubești și dușmanii, așa cum ne-a învățat Isus și cum de altfel este scris în Sfânta Scriptură. Învață să iubești cărțile, istoria, cultura și tradițiile neamului tău.

Și mai cred că viața ne-o pierdem, copilul meu, atunci când punem mare preț pe bani și nu pe lucrurile simple. Tot ceea ce ține de viață și fericire pleacă din suflet, și nicidecum din cantitatea de bani din buzunare.

Ca o concluzie, draga mea, ți-aș spune să lași ca fiecare zi din viața ta să fie un motiv pentru care merită cu adevărat să trăiești, pentru că viața, în unicitatea ei, deși plină de surprize și neprevăzut, este minunată, de-a dreptul mirifică!

Și, pentru că suntem în Săptămâna Luminată, închei cu HRISTOS A ÎNVIAT!

Prof.univ.dr. Florentin SCALEȚCHI

 

(Va urma)

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.