VIAȚA ȘI FERICIREA NOASTRĂ!!! (30)

Tatii, „Fericirea” are vârstă?

Draga mea fetiță, aș putea să-ți spun că, indiferent de vârsta pe care o ai, indiferent dacă ești, copil, adolescent, adult sau matur, ai nevoie de iubire, speranță, bucurie și fericire. Sunt sentimente și stări de care ai nevoie toată viața, fie că ești tânăr sau bătrân.
Asta înseamnă de fapt că fericirea nu are vârstă.

Dar să nu uiți niciodată că este de datoria ta, și chiar a noastră, a tuturor, să găsim frumosul chiar și în cele mai neplăcute zile.

Tu, draga mea, să te gândești tot timpul la ceea ce ai, la ceea ce ești în stare să faci și nu-ți irosi timpul visând la ceva ce îți lipsește acum, dacă vrei să trăiești în liniște și voie bună.

Tu, Rebecca, poți fi puternică dacă îți cunoști bine slăbiciunile și știi să ți le și controlezi. Poți fi neînfricată dacă reușești să deosebești iluzia de realitate. Ești cu adevărat frumoasă, ființă a lui Dumnezeu, dar să fii, în același timp, conștientă și de defectele tale, pe care trebuie să ți le asumi.

Poți deveni înțeleaptă dacă privești în jurul tău și înveți din greșelile oamenilor, dar mai ales din propriile tale eșecuri, acestea din urmă fiind adevărate lecții de viață. Fetiță, să fii iubitoare și cu sufletul bun și, știind ce înseamnă să urăști, să nu lași niciodată ca acest sentiment să-ți întunece rațiunea, altfel vei trăi dintr-un eșec în altul.

Ți-aș mai spune ceva. Unii oamenii, făcând referire la călătoriile mele cu vaporul pe când eram comandant de navă, mă întreabă deseori: în care dintre locurile pe unde ai fost, pe care le-ai vizitat, te-ai simțit cel mai bine? La toți le spun că oriunde te afli, acolo poate fi cel mai frumos loc din lume, dar asta depinde de fiecare dată de compania pe care o ai.

Tu să trăiești cu speranță, credință și blândețe și să ai, iubita mea, tot timpul fereastra deschisă fericirii tale. Sufletul tău fraged, Rebecca, să-ți fie plin de blândețe și bucurii.

Tu trebuie să zâmbești mereu, să iubești și să ierți, chiar dacă nu e mereu ușor să faci acest lucru. Să nu uiți că de multe ori o simplă îmbrățișare alină sufletul și poate opri mii de lacrimi. Părinții tăi, care te iubesc și te vor iubi o eternitate, pot fi „pansamentul” tău, tată.

Să știi, fata mea, că totdeauna, acolo unde ți-e gândul, îți este și sufletul tău tânăr și plăpând. Ți-aș indica să nu-ți încarci sufletul cu problemele, aventurile și întâmplările altora, deoarece nu îți faci decât rău. Viața altui om în mod normal nu trebuie discutată, criticată sau bârfită. Lasă să-și trăiască fiecare viața cum îi place, nu încerca să dai tu lecții, pentru că de cele mai multe ori acestea pot fi interpretate eronat de către cel căruia îi sunt adresate. Cât despre greșelile pe care le face acest personaj, tot el plătește!

Tu trebuie să te depărtezi de toți cei care îți rănesc sufletul și te fac să suferi. Caută să stai cât mai mult în preajma persoanelor pozitive și înconjoară-te de oameni care te fac să râzi și să te simți bine, fericită, în plenitudinea firii tale.

Îți spun toate astea pentru că am constatat că lumea devine tot mai rea, iar politețea, modestia, blândețea și toleranța sunt considerate desuete și luate în derâdere, în timp ce aroganța și tupeul au devenit cheia succesului în societatea de azi.
În aceste condiții, tu să pui suflet doar în familia ta și în acei oameni care contează pentru tine. În rest, fii ca vântul, zăbovește un pic, apoi pleacă mai departe, sau precum albina, care zboară din floare în floare.

Constat cum cei 7 ani de acasă s-au transformat într-un bagaj greu de purtat într-o lume în care nesimțirea, mediocritatea, aroganța, mitocănia și violența au căpătat statut de calitate!!! Fii puternică și îndepărtează-te de asemenea atitudini! (Va urma)

 

Prof.univ.dr. Florentin SCALEȚCHI

Comments

comments

One thought on “VIAȚA ȘI FERICIREA NOASTRĂ!!! (30)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.