Viața și fericirea noastră!!! (35)

De ce e bine să credem în Dumnezeu, tati?

Numai pentru faptul că el este cel care ne dă uneori un curcubeu după o furtună cu ploaie, fulgere și tunete, la fel cum poate să ne dea un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și îți îndrumă spiritul să găsești răspuns la fiecare întrebare, oricât de grea ar fi ea! Tu trebuie să ai în vedere că niciodată planurile tale de viitor nu se potrivesc cu planurile lui Dumnezeu pentru tine. Și-ar mai fi ceva, iubirea mea, Bunul Dumnezeu nu îți va aduce în viață oamenii pe care îi vrei tu, ci oameni de care ai nevoie pentru a te ajuta și care te vor avertiza dacă ai pornit pe o cale greșită, dar și oameni care te vor răni, oameni care te vor dezamăgi, căci te vor părăsi la un moment dat, deși tu nici nu poți concepe că se poate întâmpla acest lucru. De unii te vei atașa, de alții te vei despărți, unii te vor iubi necondiționat, alții de vor dezamăgi, dar toți la un loc îți vor modela caracterul și vor face din tine ființa umană pe care o iubește și ocrotește Dumnezeu.

Rebecca, cred că cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu este sănătatea. Dacă ești sănătoasă cu certitudine vei putea duce la îndeplinire toate proiectele propuse. Tu să îți porți sufletul cu mare grijă printre oameni, care nu sunt le fel, ci diferă de la individ la individ. Atunci când îți este bine, ce crezi, aproape că vei fi sufocată de toți cei care vor să-ți fie prieteni, ca apoi, când dai de greu, să constați că ești singură, nu rămâi decât cu Dumnezeu! Și ți-aș mai sugera ceva pentru sufletul tău, când te blochezi și nu știi ce să-i spui lui Dumnezeu, spune-i simplu, „mulțumesc eu Ție, Doamne, pentru zilele pe care le trăiesc”!

Te-am tot întrebat tati, de-a lungul acestui periplu maraton prin viața și fericirea noastră, care este secretul fericirii și al vieții?
Simplu tati, tu trebuie să înveți ca în viață să nu pui la suflet tot ceea ce spune lumea, deși uneori poate fi foarte, foarte greu. Viața ta devine frumoasă, presărată cu nenumărate momente de fericire dacă tu te accepți așa cum ești în propria ta existență și reușești să ignori răutățile din jur. Să știi că de răutățile lumii nimeni nu scapă, că vorba aia, gura lumii doar pământul o astupă!

Se spune, dragă Rebecca, că oamenii nu pot avea totul în viața lor. Și chiar e adevărat! Tu trebuie să fii bucuroasă dacă vei avea puțină liniște, sănătate psihică și fizică și dacă vei fi iubită de cei de lângă tine. Să nu uiți, fata tatii, că noi toți suntem trecători prin această viață, prin timp, prin vise, prin sentimente, prin oameni, prin nenumăratele greutăți, prin multele bucurii și succese, prin prietenii și singurătăți. Tu trebuie să știi că în viață apar persoane care nu pot fi niciodată înlocuite, amintiri care nu pot fi uitate și răni ale sufletului ce nu pot fi vindecate indiferent de câtă voință am avea să închidem mica sau marea cicatrice pe care o avem. Sigur, în viața noastră nu se programează nimic, căci, dacă este să ți se întâmple ceva neprevăzut, ți se va întâmpla, pentru că așa vor puterile divine.

Rebecca dragă, tu privește-ți propria viața, privește oamenii care te înconjoară și zâmbește. Prin zâmbetul tău, permanent sau de moment, devii tu însuți mai frumoasă, mai bogată sufletește și mai bună, căci există oameni care sunt puternici, există oameni care, doar par puternici, și există oameni care nu au de ales și trebuie să fie puternici pentru că nu vor să eșueze. Tu, în viața ta, vei întâlni trei tipuri de prieteni. Prieteni pentru un interes oarecare, prieteni pentru un timp și prieteni pentru toată viața. Tocmai acesta este motivul pentru care în viața ta trebuie să pornești la drum cu un partener pe care să-l ai alături de tine și la bine și la rău, să nu-ți fie doar un bagaj de călătorie! O vorbă bătrânească spune că dragoste cu de-a sila nu se poate, căci rănește și doare.

Tu să nu-ți irosești mesajele cu unii care nu le citesc, nu-ți irosi cuvintele cu cel care nu le ascultă și nu-ți irosi puțina viață pe care ai primit-o de la Dumnezeu pe acest pământ cu unii care nu te apreciază. (Va urma)

Prof.univ.dr. Florentin SCALEȚCHI

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.