Viața și fericirea noastră!!! (43)

 

Dragă tati, aș vrea să schimbăm un pic repertoriul, cu întrebări directe despre viața și fericirea noastră, și te-aș întreba, cum să acționez dacă mă îndrăgostesc la prima vedere?

Păi Rebecca, nu ar fi ceva anormal, numai că dacă inima bate tare și sufletul o cere, să înveți de la tatăl tău, că nu trebuie să aștepți și să suferi, ca cineva să-ți dea un loc într-un suflet. Tu, dacă vrei să nu-ți agiți existența, să nu aștepți iubirea sau respectul cuiva, numai pentru că tu îți dorești asta, căci totdeauna cei care te vor în sufletul lor, sigur, nu te vor lăsa să aștepți sau să cerșești, iubirea sau dragostea lor.

Fetiță frumoasă, deschide-ți ușa sufletului doar celor care intră cu inima curată. Să știi tată, că încă nu se știe și știința, încă a rămas repetentă la acest capitol, dacă sufletul este reședința inimii sau dacă sufletul locuiește în inimă, căci unii doctori cardiologi precum celebrul Nuel Bernard, medicul din Africa de Sud, care a făcut primul transplant reușit de inimă din lume, fiind premierul acestor operații, a afirmat și susținut că inima e doar o pompă. Nu știu să-ți spun care este adevărul, dar un lucru pot să-l afirm, fără teama de a greși, că cine are o inimă mare, are și un suflet frumos.

Ar ma fi ceva… în iubire, în dragoste, până tu Rebecca, nu vei fi fericită cu cel pe care ți-l dorești și de care te-ai îndrăgostit, nu vei fi niciodată fericită peste cine ai dat, de fapt. Cred că la îndemână, îți este propria inteligență și experiență și să ții minte, ceea ce te-am învățat mai de mult. Te poți apăra cu un simplu zâmbet, atacă-ți adversarul cu tăcere și înfrânge-i pe adversari cu indiferență. Să știi, iubita, că oamenii mari văd iubirea în orice, în timp ce oamenii mici, văd doar beneficii. Știi, că uneori îi ia inimii mai mult timp să accepte iubirea, ceea ce capul știe deja, de la prima întâlnire. Chiar dacă visele te copleșesc, să știi, fetița tatii, că ele nu au termen de expirare și după ce iei o pauză de respirație adâncă și apoi încearcă de a început.

Totdeauna iubirea și dragostea înflorește acolo unde oamenii sunt cinstiți, cum tot la fel toți cei care nu te doresc și nu te apreciază, vor găsi destule motive și editații, câteodată chiar meschine, ca să te respingă, în timp cei care te vor, vor căuta și vor găsi o cale să fie lângă tine. Află că viitorul acestei lumi nu poate aparține decât tuturor celor care cred în visele lor.

Tu, Rebecca, să nu-ți cauți niciodată liniștea în lumea exterioară, ci numai în propriul tău eu, în tine însuți. Dar nu cu egoism. Iubirea oamenilor nu trebuie să fie perfectă, ci doar reală, iubita. Pentru tine este obligatoriu să fii unică, să nu cauți să devii copia cuiva, că vei fi un fake, tu trebuie să ai un caracter unic, precum sarea, a cărei prezență nu este simțită, dar în schimb absența ei face ca totul să nu aibă gust.

În viața asta agitată, imperfectă și neconformă, în care toată lumea caută să te agite, este cu adevărat frumos când cineva își face timp pentru tine, să te sune, să-ți trimită mesaje de susținere, să te întrebe dacă ți-e bine, să îți spună să ai grijă de tine. Este ceva magic când știi că tu contezi cu adevărat pentru cineva. (Va urma)

Lord Florentin SCALEȚCHI

Profesor  Universitar Doctor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.