Viața și fericirea noastră!!! (45)

Tatii!! Multă lume, inclusiv tu, îmi spuneți, tu chiar mă îndemni, să învăț să fiu cât mai discretă, cu diverse lucruri și inițiative, care țin de intimitatea mea personală. Păi da, învață tată!!

Primul lucru pe care ar trebui să-l păstrezi în secret toată viața ta, sunt planurile tale de viitor. Păstrează tăcerea până când aceste planuri, devin realitate. Ți-am mai spus, dacă îți dorești ca ceva ce ți-ai propus să faci, trebuie să spui la cât mai puțină lume, despre deciziile tale dacă vrei să îți realizezi dezideratele propuse.

Al doilea lucru pe care nu trebuie să-l răspândești este despre milostenia ta. Orice faptă bună o faci, în lumea asta este un lucru din ce în ce, mai rar. Motiv pentru care, ți-aș indica să protejezi această faptă bună pentru tine, cineva o simte și Bunul Dumnezeu o vede. Să nu te lauzi cu tot ce faci tu bine, să nu te mândrești cu fapta ta, că Domnul Isus Hristos, ne-a spus că mândria, e o patimă și toată pomana făcută de tine va fi luată.

Al treilea lucru despre care, Rebeccuța, nu este bine să vorbești despre cunoașterea ta spirituală, despre aplicarea conștiinței proprii, spre religia ta, despre momentele tale de intimitate, când te rogi să te spovedești, la preotul duhovnic, te împărătești în biserică sau când îți faci rugăciunile acasă.

Al patrulea lucru pe care tu, fetița mea, nu ar trebui să-l împărtășești cu ceilalți este să nu vorbești despre viața ta, de familie. Oamenii sunt răi, invidioși, vicleni, una îți spun în față și în spate, nu fac decât să te bârfească, că oricum, nu te pot ajuta, poate doar consola.

Al cincilea lucru despre care nu ar trebui să vorbești cu nimeni, sunt despre cuvintele urâte pe care le-ai auzit din întâmplare sau din întâlnirile tale de gradul zero de la persoanele pe care le-ai întâlnit și le vei întâlni de acum încolo în viața ta. Nu te onorează.

Toate astea sunt numai pentru liniștea sufletului tău. Eu, tatăl tău, deși mă doare și nu mă simt deloc confortabil să afirm așa ceva, deși nu este decât o simplă constatare, faptul că la venirea mea pe acest pământ, am găsit o lume proastă, plină de mici și mari răutăți, frustrări, minciuni și dorințe de răzbunare, dar din păcate, voi lăsa o lume, mai perversă și mult mai rea. Este motivul pentru care, fata mea, te îndrum să ai în vedere faptul că viața este scurtă, deci, trăieșt-o din plin.

Iubirile sunt rare, păstrează-le, și să faci chiar, sacrificii dacă într-adevăr merită. Amintirile tale cele mai frumoase, acumulate până acum și în continuare în viața ta, să știi că sunt și vor fi neprețuite, trebuie să le acumulezi în inima ta tânără.

Iubește-ți viața, iubește-ți aproapele, numai dacă și ei te iubesc cu adevărat. Căci, timpul parcă fuge, acesta trece foarte repede, nu-l putem opri sau reține, și nici lega, dar în schimb, să știi iubita mea că numai tu îl poți face să treacă frumos.

În viața ta trebuie permanent să găsești un echilibru între școală, eventual muncă și timpul liber îndreptat distracției. Tot ce e în exces, nu face deloc bine, te poate afecta și psihic și fizic. Exact cum tu trebuie să oferi nici mai mult, nici mai puțin celor din jurul tău, nimic în plus decât atât cât și primești. În viață e bine, fata mea, să te ghidezi după trei lucruri:

1. Respectul
2. Sinceritatea și
3. Omenia pe care nu trebuie să ți-o pierzi niciodată, copilule.

Rebecca, tu să știi că, în general, nu hainele de pe tine te fac să fi om, nici mașina pe care o conduci și nici funcția pe care o poți avea, vremelnic la un moment dat, om te face respectul și caracterul frumos, pe care trebuie să-l ai în mod constant față de cei din jur. Tu trebuie ca atunci când ai greșit, să-ți recunoști greșeala, nu să o negi:

Când te apucă tristețea, să nu începi să bocești, chiar dacă, tu deși rănită, în orice situație trebuie să depășești momentul. Iar când iubești, nu e necesar să o strigi, important e să o demonstrezi aceluia pentru care ai aceste sentiment.

Tu să iubești cu toată ființa ta tot ce poate fi rar pentru mulți, sinceritatea, încrederea, respectul. Căci, din păcate, sau din fericire, unii oameni nu merită ce le-a dat Bunul Dumnezeu în timp ce alții, nu au ceea ce merită.

Cu iubirea ta, tu poți să deschizi ușa unui suflet, iar cu respectul pe care îl arăți, îți poți păstra locul în el. (Va urma)

Lord Florentin SCALEȚCHI
Prof. univ. dr. av.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.