Viața și fericirea noastră!!! (51)

De mai bine de un an ne întâlnim, tatii,  și mi-ai dat, probabil cele mai bune sfaturi care sunt general valabile pentru toată lumea ca urmare a unei experiențe de viață de excepție.

Dacă, totuși, m-ar întreba cineva, despre fațetele vieții omului, ce mă sfătuiești să îi spun?

Rebecca, fata tatii, sigur că esențele tari de parfum select stau în fiole și nu în sticle, tot așa cum și soluțiile principale despre viață, pot fi scrise cu litere de aur precum ți le expun eu acum, tată.

Pentru fiecare dintre locuitorii acestei planete.

Viața este o oportunitate pe care trebuie să înveți să o folosești.

Să știi că viața este o frumusețe pe care dacă o admiri, vei primi mari satisfacții.

Viața pentru noi este un vis mai lung sau mai scurt, pe care trebuie să-l realizezi și înțelegi.

De cele mai multe ori viața este o provocare pe care, ai datoria indiferent cât de ușoară sau grea este, să o înfrunți.

Mulți sunt de părere că până la urmă viața este un lung sau scurt joc, pe care trebuie să înveți să-l joci, singur sau cu parteneri de viață.

Viața pentru noi poate fi o promisiune, pe care suntem datori să o realizăm, odată ce o facem.

Viața poate oferi și tristețe pe care dacă ești puternic și perseverent o poți depăși chiar dacă, îți rămân răni pe care timpul le cicatrizează.

Viața poate fi un cântec, pentru unii o baladă, pentru alții o serenadă, sau un cântec de dragoste,pe care ești nevoit să-l cânți, în funcție de conținutul partiturii.

Viața noastră, fetița tatii, este până la urmă o luptă, de zile, de luni, de ani, pe care vrem nu vrem, trebuie să oacceptăm.

Dar, de multe ori, Rebecca, viața poate fi o tragedie, pe care trebuie s-o înfrunți, dacă vrei să rămâi în picioare în interiorul ei, și nu în genunchi.

Fata mea, să știi că până la urmă, viața este o aventură, lungă și plină de necunoscute, pentru care merită să îndrăznești mereu și mereu.

Viața are și noroc, uneori mai mult, tu, tatii trebuie să înveți să ți-l atragi, și să-l exploatezi.

Cred, în acest fel, că un final apoteotic ar suna cam așa; Viața este viață, tu iubita, ai obligația să te lupți pentru ea.

În viața ta, tată, să nu uiți niciodată că nu trebuie să renunți la ceea ce ce îți dorești cu adevărat. Să știi, că acolo unde pui dragoste și multă inspirație, perseverență și pasiune, nu poți da greș niciodată.

În viață nu trebuie să te compari cu nimic, ci doar să-ți trăiești prezentul, clipa, ca și cum ar fi ultima și să nu te mai gândești deloc la trecut.

Să ai în vedere că în viață, dacă îți este sete, bei, dacă îți este foame, mănânci, dacă îți este somn, dormi, dar… dacă te-ar durea sufletul… Ce faci??? Greu de spus pentru fiecare dintre noi.

Draga mea fată, să nu uiți, niciodată ce îți voi spune acum. Noi cu toții, suntem pe acest pământ trecători… Prin suflet… Prin vise… Prin sentimente… Prin oameni… Prin greutăți… Prin bucurii… Prin succese, dar și prin singurătatea    la urmă prin propria noastră viață, bună sau rea.

Să știi, iubita tatii, că viața nu îți va oferi oamenii pe care ți-i dorești tu. Viața în schimb, îți va oferi de cele ma multe ori oameni  de care ai nevoie, dar și multe rebuturi.

Unii te vor ajuta, alții te vor iubi, alții se vor folosi de tine, sau chiar te vor folosi, ca înaintare, unii dintre ei vor rămâne mereu alături, alții te vor părăsi.

Dar toți au rolul lor în viață ta, de acum încolo pregătindu-te să devii o persoană care să fii de folos celor din proximitatea ta. Viața ta nu se explică, fata mea, se trăiește!!! Mai vorbim, tatii! (VA URMA…)

H.R. HRH Lord Sir Florentin Scalețchi

Profesor Universitar Doctor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.