Lidia Fecioru. Varietăți de problematizări și afinități afective

          Trăim într-o lume și sub circumstanțe de combinări, explorări, experimentări de pe urma cărora ne așteptăm să săpăm într-o zi o breșăprin absolut pentru a demonstra că știința și ignoranța sunt o singură inutilitate la două capete…!

          Așa prinde viață din tot și din nimic anomalia științifică…, provocatoare de accelerate bătăi de cap până la starea de scufundare adâncă și simultană în terenul problemei și în eșuarea răspunsului. Ce ne mai rămâne? Cine ne întinde mâna, ce ne scoate la lumină? Întotdeauna repetabilele probleme sunt îmblânzite de răspunsuri ce nu s-au mai dat! Ele angajează însăși rațiunea de dincolo de rațiune pentru care nimeni nu a descoperit altă teoremă decât imaginația.

          Poate că de aceea, un colocviu de impresii fără reguli comune, cu foarte plăcuta, inteligenta, joviala Lidia Fecioru dă voie la raționamentul fără analogie, și explicitează analogia fără raționament, adică să crezi fără a cerceta (că nici nu ai cum), iar rezultatul este vorbirea colorată, caldă, blândă, convingătoare fără obiect concret.

          Personal n-aș putea răspunde în baza acestor încercări de concluzii stabile ale minții despre cele mai alunecoase interogații ale sufletului: bioterapeutul Lidia Fecioru se bucură de o certă simpatie din partea telespectatorilor (ea este protagonistă a unor emisiuni tv interesante pentru foarte mulți, la postul național de televiziune Antena 3, alături de admirabila Cătălina Porumbel) pentru că pune în discuție probleme concrete și dă răspunsuri spirituale și interesante sau devine ea într-adevăr interesantă pentru că este simpatică…?!

          Un tablou  este frumos, o simfonie este emoționantă, un parfum este plăcut, după o variație criteriologică autentică sau predominant subiectivă. Iar o femeie este o femeie…, fără tăgadă femeia poate fi frumoasă, emoționantă, plăcută în context, de asemenea, obiectiv sau  subiectiv: poate fi privită așa pentru că o iubești sau o iubești pentru că este așa…!

          Calea deschisă de aceste reflecții ne întoarce la bioterapeutul Lidia Fecioru. Eu n-am să dezmint acum și niciodată că am cele mai admirative impresii în legătură cu ea, spiritual, corporal și nu mai puțin în ceea ce privește blândețea, surâsul, subtilitatea cuvântului ei dincolo de cuvânt, istețimea, eleganța îmbrăcămintei, finețea gestică, voia bună…  Cum și de ce să nu mărturisesc faptul că are o superbitate feminină și că o admir?!

          Dar pentru că nici mie nu-mi iert absența mirării și stăruinței de a căuta răspunsuri, îmi pun întrebarea cum s-a întâmplat, care sunt viaductele gândului care m-a adus aici?! Eu n-am ieșit niciodată  de pe orbita anormalului, asociindu-mă în gândire cu fenomenele parapsihologice în care aș cuprinde consultarea horoscopului, de exemplu, acțiuni telepatice, percepții energetice, vindecări alternative, stări extrasenzoriale, reîncarnări, bântuiri, Doamne ferește, supradivinație, condiționări astrologice, conivențe numerologice și cine știe câte și câte varietăți de problematizări paranormale ale vieții fizice, vieții sufletești, morții și veșniciei ipotetice…!

          Dar, cu toate acestea, deși bioterapeutul Lidia Fecioru întocmai în acest domeniu cuprinde unele discuții în emisiune, este un om în compania căruia ne place să fim, ne influențează foarte puternic pozitiv, este prietenoasă, competentă într-un domeniu ce poate explora fictivul, dar cu toate acestea convingătoare prin talentul vorbirii, acuratețea expunerii ideilor și în primul și-n primul rând prin faptul că întreaga ei prezență nu-ți slujește nici dacă ai vrea să-i descoperi defecte. Nu cunoaște invidia, răutatea, frustrarea…, invidia, răutatea, frustarea nu o cunosc pe ea…! Caută și găsește valori comune cu cei din jur, zâmbește, vorbește cu multă căldură, cuvântul ei e o atingere sublimală sufletească.

          Personal am crezut că pot păstra secretul acestei impresii, dar n-aș mai lăsa-o pe Lidia Fecioru să vorbească singură despre ea însăși prin cum se comportă, cum arată și ce prezintă la emisiune, ci am decis să mă arat deschis emoțional pentru a zugrăvi acest portret în cuvinte al unei protagoniste tv, vrednice de admirația noastră…!

Aurel V. ZGHERAN

(aurel.vzgheran@yahoo.com)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.