Viața și fericirea noastră (76)

A trecut și vara asta. Practic, odată cu sărbătoarea creștin-ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, din 15 august, se intră din vară în toamnă.

Ce repede a trecut timpul, tati. Parcă mai ieri am susținut examenul de bacalaureat, urmat apoi de înscrierea la facultate și nici nu am apucat să mă bucur de binemeritata vacanță că deja se apropie sfârșitul ei, odată cu plecarea verii și instalarea toamnei!

Dacă ultima dată mi-ai vorbit despre cât de importantă este răbdarea în viața unui om, de data asta te rog să îmi prezinți, mie și cititorilor noștri, cele zece legi fundamentale ale universului nostru.

Desigur, Rebecca, voi începe cu prima lege a destinului, probabil cea mai importantă. Să știi, draga mea, că singura dată când se închide ușa singură și nu mai poți intra, este atunci când ți-ai uitat cheile înăuntru și ai sistem de închidere automată.

A doua lege este ”Legea mecanicii lui Lorentz”. Ce zici de situația în care ai mâinile pline de unsoare și funingine și începe să te manânce rău de tot nasul, ori ți se pune pe față o muscă sau un țânțar?

A treia lege, ”Legea asigurărilor no-pay”. De regulă asigurarea ar trebui să acopere în mod real toate situațiile posibile și imposibile care ți se ivesc în viață. Numai că atunci când ți s-a întâmplat ceva și vrei să recuperezi o parte din pagubă, ai să vezi cum vei fi ”plimbată” de colo până acolo, de la Ana la Caiafa.

A patra lege, ”Legea persistenței” a lui Einstein. Să știi, iubita tatii, că problemele din viața noastră nici nu se creează, nici nu se rezolvă, doar se transformă dintr-o formă în alta.

A cincea lege, ”Legea lui Jonas”. Draga mea, dacă la televizor există doar două emisiuni ce merită vizionate, ele sigur vor fi difuzate, fără nici un dubiu, în același timp. Motiv pentru care îți recomand să-ți cumperi, dacă nu mai multe, cel puțin două televizoare. Rămâne doar să îți dezvolți atenția distributivă.

A șasea lege, ”Legea lui Pi Ilao”. Ai să constați, de-a lungul timpului, că prețul total de plătit pentru orice fel de servicii este mai mare exact de 3,14 ori decât propriul buget, diferență dată de constanta ariei cercului – Pi=3,14.

A șaptea lege, ”Legea lui Ley de Soup”. Există, fata mea, întotdeauna probabilitatea să te pătezi în timp ce mănânci, care este direct proporțională cu dorința ta de a rămâne curat.

A opta lege, ”Legea lui Omay God”. Să știi că orice corp scufundat în cada plină cu apă, cu certitudine va face telefonul să sune. Probabil că deja ți-ai exasperat vecinii pe care i-ai inundat!

A noua lege, ”Legea lui Ooh Shit”. Asta chiar este tare! Să știi că orice corp așezat pe budă, va face să sune soneria de la ușă. Desigur, ai realizat că este vorba de marele Buddha, liderul spiritual indian, fondator al Budismului.

Și, în sfârșit, cea de a zecea lege, ”Legea meteorologică” a lui Reynold, cunoscută și ca începutul comediei, care spune că viteza vântului crește proporțional prețul pieptănului.

Mulțumesc, tăticul meu iubit, ești fantastic! Mai știi și alte legi oare?

Da, de ce nu. Cum ți se parte că sună asta? Dacă ani de zile ai păstrat ceva, un lucru oarecare, fără să te folosești de el, și te decizi să-l arunci, vei constata că nu va trece nici măcar o săptămână și vei avea nevoie exact de acel lucru. Este Legea fatalității ireversibile.

Sau, ai auzit Rebecca de principiul lui Delay?

De unde să aud, tati? La școală nu ne-a spus nimeni.

Uite ceva ce am trăit eu de mai multe ori pe propria-mi piele și sigur o vei simți și tu. Ori de câte ori vei fi punctual la o întâlnire, nu va fi nimeni acolo să confirme acest lucru. În schimb, dacă se va întâmpla o dată să întârzii, parcă e un făcut, toată lumea, dar absolut toată, va fi ajuns acolo înaintea ta. Nu-i așa că ți s-a întâmplat și ție?

Da, tati!

Și aș încheia discuția noastră de azi cu ”Teorema siguranței absolute” a filozofului din Guemez. Draga mea, să nu iei viața prea în serios, doar ne-a învățat Eistein că totul este relativ pe lume și că nimeni nu va ieși viu din ea.

Tu trebuie să ai încredere în tine, în Bunul Dumnezeu care este omniprezent, de la firul de iarbă, la dansul frunzelor la orice adiere de vânt, în jocul unui copil, în lacrima unei mamei, în zâmbetul unui bătrân, și chiar și în tăcere. Tot El îți poate da un zâmbet în fiecare zi, o binecuvântare la fiecare pas, o rezolvare la grijile pe care le ai și un răspuns la orice întrebare! Te sărut, scumpa mea! (Va urma)

 

Lord Sir Florentin SCALEȚCHI

                                                                                                                                              Prof.univ.dr

Foto: pixabay.tumblr.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.