Viața și fericirea noastră (84)

Bună, tati! Să înțeleg că și astăzi vei continua să-mi spui ce te-a învățat pe tine viața!

Eu, oricum trebuie să-ți mulțumesc pentru interesul tău de a mă învăța, de a mă îndruma și orienta, cam cum ar trebui să apreciez, să înțeleg și să-mi trăiesc viitorul, dacă îmi doresc fericire, liniște și pace în propria mea viață. Știi că te iubesc cel mai mult tati!

Da, știu copila mea și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi te-a dăruit. Tu ești, comoara mea și de ce nu, sufletul meu pereche. Moștenirea mea genetica aș vrea să o regăsesc și la tine, nu că noi, familia ta am fi fost niște perfecționișți, și n-am fi făcut greșeli, n-am fi suferit pentru deciziile noastre, dar ne-am făcut datoria, de oameni cu demnitate, onestitate și perseverență.

Mulțumesc tată, și îți multumesc că exiști! Dar, să revenim!

Ce te-a mai învățat pe tine viața, tati?

Rebecca dragă, am înțeles că oamenii care ne înconjoară pot fi răi, invidioși, irascibili, plini de egoism, dar asta nu a însemnat că am devenit ca ei, dimpotrivă eu aveam nevoie să trăiesc în pace, liniște, decență, respect și recunoștiintă, pe mai departe.

Viața, fata tatii, m-a învățat că cine vrea să trăiască cu evlavie și multă supușenie, va fi prigonit. Sfinții nu sunt altceva decât miei trimiși în haita lupilor. Draga mea să știi că nu toate lucrurile bune sau rele, se pun la suflet. Sufletul nu este un buncăr de înmagazinat.

Fetița tati, să știi că în viață iluziile sunt gratis, numai că ele aduc dezamăgiri pe care le plătești câteodată mult prea scump.

Am mai învățat ceva de la viața asta întortocheată și plină de capcane – că Dumnezeu are puterea să te ferească de ele chiar dacă câteodată, El creatorul nostru, îngăduie să fii rănit. Așa s-a întâmplat și cu mine tata, atunci când am ales să plec cu vaporul în lumea liberă, și desi mai aveam doar o ora să ajung în Bosfor, la Istanbul, totuși nu mi-a fost scris să ajung. Probabil că în viață, Dumnezeu ne mai încearcă să vadă cât de puternici suntem și dacă putem să ne ducem crucea care ne este dată.

Rănile pe care le-am acumulat sunt de fapt găuri prin care intră razele și lumina.

Să știi că oamenii ciuruiți de Bunul Dumnezeu sunt în acest timp plini de Cer!

Tot acum am învățat Rebecca dragă că oricâtă durere ar simți sufletul nostru, ea nu trebuie să se răsfrângă si către ceilalți care sunt în proximitatea ta.

Draga tatii, să știi că în viață oricâte piscuri ai cuceri, nu ar trebui să te oprești, căci de fiecare dată există unul mai înalt.

Și ca să închei în mod triumfal, aș spune, că orice frumusețe oricât de mare ar fi, pălește în fața frumuseților lăsate de Dumnezeu, căci dincolo de el nu mai există absolut nimic.

Și oricât de multe m-a învățat viața, până voi pleca la cele veșnice, atunci când mosorul vieții se va sfârși, și Dumnezeu mă va lua în gradina lui, cu siguranță că încă voi mai avea multe de  învățat si de înfăptuit.

Până săptămâna viitoare, te pupă tata și te roagă să ai grija de tine. (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

Foto: pixabay.com

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.