Viața și fericirea noastră (86)

– Bună ziua, tati, azi ca de obicei te convoc la un nou dialog între generații, cu satisfacția că s-a triplat numărul celor care ne urmăresc și ne citesc, și au început să-mi sugereze ce întrebări să-ți mai pun.

      –  Bună Rebe, draga tati, faptul că suntem acceptați și citiți de un număr mult mai mare se datorează consecvenței dialogului nostru unde cititorii beneficiază de sfaturi utile de viată pe care încă nu le-am epuizat, și vom continua să le împărtășim unei întregi generații de adolescenți și tineri. Foarte interesant în viață e că oamenii care au dovedit prin faptele lor că au valoare ca și lucrurile care au valoare, vor avea tot timpul căutare.

Dar, hai să trecem la treabă, că deja am început să filozofez, și nu ăsta e scopul meu.

–    Tata, ce înseamnă pentru tine așa numita „liniște sufletească”?

–    Simplu, fata mea; dacă pleci de la un lucru elementar și foarte adevărat; că la dimensiunea cosmică, viața pe pământ este foarte scurtă și atunci; eu, tu, noi toți, ar trebui să nu permitem nimănui, oricine ar fi, să tulbure pacea noastră interioară.

Cum Bunul nostru Isus Hristos răstignit fiind pe cruce, s-a rugat la Dumnezeu să-i ierte pe soldați, că nu știu ce fac, tot așa și noi să ne rugăm, spre liniștea noastră sufletească, pentru cei ce ne-au greșit, pentru iertarea păcatelor lor.

Tată, ignoră-i pe cei care nu te plac, noi nu trebuie să încercam să fim pe placul tuturor, nu trebuie să schimbăm cine suntem, pentru a câștiga simpatia cuiva anume. Tu ești cea care iți poți oferi acest minunat cadou prin propria ta ființa, ascultând sfaturi simple dar utile despre cum să ramai tu, indiferent de circumstanțe.

Să știi Rebe, că de fiecare dată s-a dovedit că omul bun și cu frică de Dumnezeu este ca apa limpede și curată a râului care, fără impurități sau contaminanți, poate oferi beneficii pentru sănătatea oamenilor și altor organisme. La fel, omul cu un caracter bun, face alegeri morale și face bine, făcând ca lumea să devină un loc mai bun pentru toți ceilalți. Și omul bun și râul curat sunt esențiali pentru sănătatea și bunăstarea noastră, atât fizică cât și emoțională.

Dacă ești bună în tot ceea ce faci, va veni cu siguranță un moment când  nici nu vei mai avea nevoie să te prezinți singură în societatea din care faci parte. Te vor reprezenta faptele tale care te-au definit de-a lungul vieții.

      –  Înainte să închei, mai am o întrebare; de ce aud spunându-se “e bine să înveți că orice ai pierde, nu-i bai, dar cu certitudine nu trebuie să-ți pierzi speranța niciodată”?

      – Tata “speranța” este motorul vieții și nu trebuie să dispară, sau cum este expresia populară „Speranța moare ultima” care sugerează că speranța este ultima noastră resursă care ne rămâne în momentele cele mai grele sau cele mai disperate. Ea ne ajută să ne țină motivația și spiritul ridicat atunci când toate celelalte opțiuni par să fi epuizat și că indiferent de cât de dificilă sau dezamăgitoare poate fi o situație, speranța poate fi ultima noastră resursă care ne ajută să perseverăm și să mergem înainte.

Păi, puiule, gândește-te la mine, tatăl tău, ce s-ar fi ales de mine dacă, condamnat politic de două ori la moarte, în vremea dictaturii și a tiraniei regimului comunist ceaușist din România, nu aș fi trăit cu speranța că această năpastă care m-a lovit pe mine și familia noastră (că acum faci și tu parte din ea) nu se vă sfârși odată și odată Când? Cum? În ce fel? Ce va urma? Numai Bunul Dumnezeu a limpezit apele, ca noi astăzi să putem vorbi oamenilor despre; viață, fericire, libertate, demnitate și onoare.

        – Îți mulțumesc, tatăl meu cel bun, care te străduiești să-mi dai sfaturi și învățăminte cât mai bune!

        – Cu drag, oricând fata mea, pe curând! (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.