Viața și fericirea noastră (89)

– Bună tati, aș dori să inițiem o nouă discuție pentru cititorii noștri, ce părere ai?

– Pai hai să-i dăm drumul. Tati, tu ai regrete față de toate lucrurile pe care le-ai făcut și le-ai întreprins în viață?

– Fata tatei, eu personal, mi-aș fi dorit ca multe lucruri să nu se fi întâmplat în viața mea, crede-mă că nu e ușor să trăiești cu gândul că în orice clipă te pot scoate din celula deținuților politici condamnați la moarte și viața ta se vă sfârși, mai ales când nu ai decât 30 de ani. Nu cred că poate cineva să-și imagineze ce am simțit eu în acele momente critice, este diferit să povestești sau să-ți închipui despre astfel de experiențe, decât ca atunci când le trăiești. Din păcate, nu avem control asupra tuturor aspectelor vieții noastre, dar te învață tata ceva, singura alegere pe care o poți face este să nu renunți niciodată, cu orice risc și orice sacrificiu, să mergi înainte, să fii perseverentă cu tot ce iți dorești să realizezi în viată.

– Tata, de ce foarte mulți oameni ne dezamăgesc pe traseul vieții noastre?

– Tu, Rebecca, să nu dai vina pe oameni că te-ar dezamăgi, tu învinuiește-te pe tine însăți, că ai ales greșit persoana pe care ai investit-o cu încredere.

– Ce înseamnă tati să fii un om puternic?

– Fetița tatei, un om puternic va știi întotdeauna să-și păstreze ordine în viața lui, să-și parcurgă drumurile în deplin control, să analizeze și să-și decidă următorul pas, este omul care știe să coordoneze și viețile celor apropiați lui, el poate fi un formator de echipă și de opinie. El nu trebuie să arate că este emotiv, lacrimile lui nu se văd niciodată. Un om puternic poate pune pe un pumn de fier o mănușa de catifea, dar să te ferească Dumnezeu de consecințele unui asemenea pumn.

Un om puternic, fata mea, este cel care încă mai poate să zâmbească chiar dacă a fost rănit sau jignit de semenii lui, el reușește să zâmbească chiar dacă a trecut printr-o mare suferință, nu arată ce este în sufletul lui, dacă a îndurat, dacă a fost nedreptățit, dacă a fost judecat pe nedrept, dacă a pierdut ceva drag lui și cu siguranță irecuperabil, cum ar fi să-ți pierzi părinții.

Cu siguranță, am întâlnit și eu situații în care am fost judecat nejust, și știu cât de dureros poate fi acest lucru. În acele momente, este important să te concentrezi pe faptul că tu ești singura persoana care decide cum să reacționezi și să nu lași ca părerea altora să te definească. Tu trebuie să fii tot tu, chiar și atunci când în multe nopți adormi cu lacrimi în ochi. Tu ești propriul tău arbitru în viață, tată! 

Pentru binele tău în loc să vezi defectelor celorlalți, mai bine caută să le descoperi și să le apreciezi calitățile. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, atunci ar trebui să fii dispusă să dăruiești din ceea ce ai tu pentru a ajuta la realizarea acestui lucru. Revin spunându-ți că o persoană puternică încearcă să-și pună viața în ordine și să-și asigure confortul unui trai decent.

Tu, iubita tatei, dacă vrei să fi fericită e important să te înconjori de oameni buni care să te inspire și te ajute să fii o persoană mai bună ascultând-mi de fiecare dată sfaturile. (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.