Viața și fericirea noastră (98)

– Bună, tati! Hai să continuăm discuția noastră despre viață și fericire, mai ales că în episodul trecut deși mi-ai dat un răspuns ca la carte, cele 25 de sfaturi esențiale venite de la călugării tibetani, și de care cu siguranță voi ține cont, eu aș fi vrut și încă îmi doresc să-ți aud părerea după experiențele tale de viață.

– Bine Rebecca, voi încerca să formulez părerile mele într-un mod lucid și decent, evitând pretențiile filozofice sau ascetice. Deși este posibil ca unele dintre opiniile mele să fie împărtășite de mulți oameni, voi păstra în minte că subiectul este particular și că fiecare persoană poate avea perspectiva sa proprie.

  • Viața este o călătorie complexă și fiecare persoană o trăiește în mod unic. Fericirea, la rândul ei, este subiectivă și poate fi definită diferit de la o persoană la alta. Cred că important este să-ți găsești propriul drum către fericire, bazat pe valorile și aspirațiile tale personale. Tu să nu compari niciodată viața ta cu a altora, fiecare călătorește cu trenuri diferite, fiecare are propriul său parcurs și experiențe unice.
  • Experiențele tumultoase pe care le-am avut în viață m-au învățat multe lecții valoroase. Am învățat că eșecurile și greutățile fac parte din procesul de creștere și dezvoltare personală. Ele pot fi oportunități de a învăța, de a deveni mai puternic și mai rezistent. Este important să învățăm să ne ridicăm după căderi și să ne concentrăm pe găsirea soluțiilor în loc să ne lăsăm copleșiți de dificultăți. În viață fata mea e nevoie să faci pace cu trecutul tău pentru ca să nu strice prezentul. Gândește-te tată ce ar fi însemnat că eu să fi rămas cu sechelele de condamnat la moarte, și cu imaginile apocaliptice ale plutonului de execuție!
  • Viața nu este întotdeauna corectă și rareori se desfășoară conform planurilor noastre. Ne confruntăm adesea cu obstacole și provocări neașteptate care pot părea descurajatoare. Cu toate acestea, atunci când întâmplările se înlănțuie în favoarea noastră și lucrurile se rezolvă în mod pozitiv, suntem în stare să apreciem aceste momente cu adevărat prețioase, după cum spune si dictonul „după ploaie și furtună iar se arată vreme bună” care subliniază că după perioadele dificile și tulburătoare, vine și răsplata. Aceste momente de liniște și reușită ne aduc alinare și bucurie. Ele ne reamintesc că în viață există un echilibru între momentele grele și cele pline de speranță.
  • Familia ta și prietenii adevărați sunt întotdeauna prioritari, deoarece aceștia sunt o sursă de sprijin și bucurie în viață. Menținerea contactului cu ei este importantă, și niciodată nu știi ce surprize îți poate aduce viața.
  • Iartă-i pe cei care ți-au făcut rău și au căutat să te distrugă, este cel mai bun lucru pentru liniștea sufletului tău.
  • Implicarea cuiva în suferința ta poate ajuta, având pe cineva alături e mai ușor de trecut prin momentele dificile.
  • Încearcă să elimini din viața ta tot ceea ce nu este util, benefic, frumos și vesel, întrucât astfel poți crea un traseu mai plăcut și mai pozitiv. Chiar dacă nu întotdeauna vei avea parte de veselie, în timp vei realiza că lucrurile care te afectează acum nu vor mai conta atât de mult.
  • Nu trebuie să fii afectată de părerea celorlalți despre tine. Rămâi indiferentă și concentrează-te pe propria persoană. Nu îți face griji pentru asta, deoarece atitudinea celorlalți nu ar trebui să fie o sursă de stres. Înțeleg că există oameni care doresc să te șicaneze și să te rănească, dar în realitate nu le pasă de tine cu adevărat, ei doar încearcă să pară interesați.
  • În final, fiecare persoană are propriul său drum către fericire. Important este să fim deschiși la noi experiențe, să ne ascultăm inima și să ne urmăm propriile visuri și aspirații. Viața este o călătorie în continuă evoluție, iar fericirea este un proces continuu de auto descoperire și creștere personală.

Acestea fiind spuse, până data viitoare, te pupă tata și-ți urează o săptămână plină de bucurii. (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.