Viața și fericirea noastră!!! (XIII)

Am ajuns deja la al 13-lea episod şi cred că am cam epuizat aproape totul despre viaţa şi fericirea noastră, ce zici, tati? Niciodată, nu se vor sfârşi, cuvintele şi faptele despre viaţa şi fericirea lor, draga mea.

De când există fiinţa umană pe acest pământ, totdeauna ea a fost preocupată de viaţă, de suflet, de existenţă, de destin, căci am putea spune că viaţa e de fapt o călătorie, în care ieri e deja istorie, mâine poate fi un viitor mister iar azi nu poate fi decât un cadou de la Provinitate, de care e bine să ne bucurăm, în prezentul actual.

Să ştii draga mea, că sufletul este singurul lucru care păstrează legatura cu Dumnezeu şi veşnicia asta e şi motivul pentru care, mai mult decât orice sufeltul trebuie păstrat frumos şi curat.

Tocmai de aceea, ţi-aş sugera să nu mai pui totul la suflet, în viaţă, că ai destul timp, te-aş să cauţi, să mai şi ignori lucurile care nu îţi nu îţi fac deloc bine. Păstrează-ţi sufletul cât mai liniştit!

Există, fata tati, câteva lucruri de care ar trebui să ţii, cât de cât cont, dacă îţi doreşti o viaţă uşoară şi fericită. În viaţă, iertarea nu schimbă şi nu şterge faptele, dar uşurează, în mare parte sufletul.

Să ştii, că poţi ajunge la muzica sufletului, numai râzând. Poţi simţi sufletul tinereţii, dacă te joci. La Fântâna înţelepciunii ajungi prin citire, la Izvorul puterii vei ajunge prin gândire, căci drumul spre Calea fericirii se poate ajunge doar cu mult calm.

Cheia succesului este dată de propria ta bunătate, iar raţiunea pentru care trăim este dată de puterea cu care putem iubi, copila mea. Ia gandeşte-te, iubita mea fetiţă, câte probleme din această lume, apărute intre noi oamenii, ar dispărea, dacă am avea minima decenţă, să vorbim cu semenii noştrii, în loc să bârfim unii despre alţii.

Crede-mă, că dezamăgirile din viaţa ta, nu fac altceva decât să te inveţe, că încrederea pe care o acorzi celor din proximitatea ta, nu trebuie oferită, imediat şi desigur nici oricui. Nimeni nu spune, Rebecca, că viaţa e uşoară, şi un fel de „dolce far niente”, ea este făcută din multe urcuşuri şi coborâri.

Ce trebuie să înţelegi, e că orice cădere, orice lovitură pe care o primeşti, indiferent cât de puternică şi dură este, că orice dezamăgire venită de multe ori din partea unora în faţa căror ţi-ai deschis sufletul şi te-ai destănuit, este de fapt, înţelepciunea de a învăţa cele mai preţioase lecţii de viaţă.

Acestea nu au cum să fie plăcute, şi nici nu-ţi fac bine, de multe ori de amărăsc, te supără grav, dar să nu uiţi, totuşi, ca toatea astea te întăresc mai mult decât crezi tu, şi îţi deschid ochii, te atenţioneză să fii precaută şi circumspectă, de fiecare dată când ai de luat o decizie pentru tine, viaţa ta, si viitorul tău. Ţine cont, de faptul că fiecare om trăieşte până la urma cum doreşte şi fiecare oferă celor din jur, tot atât cum îi este sufletul.

Mă întrebai dacă nu cumva am epuizat aceste învăţăminte, despre viaţă, care sunt încununarea unor lungi experienţe ale familiei noastre, însemnând părinţii tăi, bunicii, străbunicii, străstrăbunicii noştrii, dar şi multe din experienţele unor iluştre personalităţi, naţionale şi internaţionale de necontestat. (Va urma)

Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

 

         

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.