Viaţa şi fericirea noastră!! (XIV)
Pentru că mai avem multe să ne împărtăşim în periplul nostru despre viaţa şi fericirea noastră, înainte ca tu, Rebecca, să îmi pui o nouă întrebare ţi-aş indica, ca un tată bun şi grijuliu ce îţi sunt, să îţi sugerez şi să şi înfăptuieşti, ceea ce îi este eminamente necesar sufeltului tău, de copil.
Draga mea, trebuie să înveţi să râzi, cât mai mult, să cauţi şi să dansezi, fără să-ţi pese de răutaţile celor din jur. Să iubeşti natura şi să ştii ce vrei s-o consumi, încearcă să-ţi placă, apa, vântul, ploaia şi ninsoarea, chiar dacă ele apar în viaţa ta în momente nepotrivite pentru tine.
Tu trebuie să trăieşti într-o anumită normalitate, fără să ai mari aşteptări, luând în felul ăsta totul sau aproape totul aşa cum vine. Avându-mă pe mine drept model, tu, chiar fată fiind, să nu te dai bătută şi să lupţi, pentru orice capăt de aţă, să foloseşti orice oportunitate ţi se iveşte, dar mai bine, să nu uiţi că ţelul tău în viaţă, este să devii un om bun, să mulţumeşti oricăruia îţi întinde o mână, îţi face un gest, te ajută într-o conjunctură oarecare.
Fata tatii, să iubeşti, este un deziderat, de care trebuie să ţii cont toată viaţa, în primul rând, pe tine, şi apoi pe toţi cei dragi ţie. Să nu urăşti şi nici să nu îţi baţi joc de toţi cei care de multe ori ţi-au şi greşit. Mai bine, îi ocoleşti sau pur şi simplu, îi ignori, e mai bine de o mie de ori, decât să te încarci sufleteşte cu energiile lor negative. E mare lucru, dacă, îţi poţi folosi la maxim, una dintre cele mai mari calităţi ale fiinţei umane, uitarea.
Nu ştiu, dacă ştii, dar un om dacă timp de 3 minute ar memora toate clişeele care trec prin mintea lor, ar înnebuni. Uită toate nimicurile, care îţi apar în viaţă, nu te încurca cu lucruri inutile şi nu căuta să înţelegi, lucruri, de care nu ai nevoie. Şi nu uita orice ar fi, că nu toate obiectivele pe care ţi le propui în viaţă, îţi vor ieşi din prima încercare.
Să nu clachezi, şi să nu ai regrete şi dezamăgiri, să ştii că întotdeauna mai există o şansă, o altă cale, acesta este şi motivul pentru care te îndemn să mai încerci încă o dată. Consideră-te ca un sportiv de performanţă, care nu rămâne satisfăcut cu propria performanţă, cu propriul record, chiar dacă el e cel mai bun din lume, el încearcă, luptă, se antreneză şi chiar reuşeşte de cele mai multe ori să-şi îmbunătăţească propriul record, propria performanţă, vezi, toţi sportivii individuali din lume, precum marele şi inegalabilul atlet jamaican, Usain Bolt, cel mai rapid om al lumii, cu recordul mondial la proba de 100 m cu timpul de-a dreptul incredibil, de numai 9,58 de secunde şi la 200 m cu 19,19 secunde. Exact la fel te sfătuiesc şă faci şi tu, fata tatii! (Va urma)
Prof. univ. dr. Florentin SCALEŢCHI