Viața și fericirea noastră (XX)

Tatii!!! Ce trebuie sa fac eu ca sa fiu fericita în viața mea? Copila mea, de regula, în tot ceea ce vrei să faci, trebuie sa pui o lacrima de dragoste, o lacrima de rabdare, o lacrima de atenție și o pietricica din sufletul tău bun și frumos. Vezi tu tatii, fiecare om este de fapt, dacă am face o metafora, un ghiocel care sta ascuns sub nenumărate necazuri, pe care le suporta cu gândul la ce va urma, la o schimbare. Și atunci când se simte cu adevărat puternic și intarit, iese de sub zăpada, râzând soarelui și, desigur, noii vieți.

Da, dar tatii, viața se schimba de fapt în fiecare zi, și asta fără acordul nostru. Tot ce ai spus, Rebecca, caci este foarte adevărat, draga mea, așa cum vremea este mereu schimbatoare, sau cum se spune, „după ploaie și furtuna, iar se arata vremea buna”, tot așa și lumea în care trăim e permanent într-o continua readaptare și schimbare. Sa știi ca oamenii cu suflet bun sunt și rămân frumoși toată viața. Sufletul omului frumos este totdeauna impodobit cu niște diamante și briliante, precum iubirea, bunătatea, bunul simt si respectul.

Tu, fata tatii, iubește oamenii așa cum sunt ei, cu bunele și relele lor, cu calitățile și defectele lor, pentru ca la urma urmei, fiecare fiinta umana, are ceva special și frumos de oferit câteodată. Ție, Rebecca, ca sa îți fie drag sa trăiești, trebuie să-ți iubești semenii. Așa ne învața sa fim și sa trăim Bunul Dumnezeu prin cartea sfânta Bibilia- cu Testamentul vechi și nou.

Tatii, pot sa te întreb ceva? Orice fata mea. Bine, spune-mi, te rog, eu născută aici în Romania, unde voi m-ați crstinat în religia crestin ortodoxa, și m-ați învățat sa o respect , și sa o adopt în consecinta ceea ce am și făcut.

Te-aș întreba, este religia noastră superioara celorlalte relegii de pe pământ? Chiar ca m-ai blocat! Sigur, eu tatăl tău nu sunt în măsura, să-ți răspund foarte precis, caci nu sunt un practicant al altor religii, chiar dacă am citit, știu câteva ceva despre fiecare dintre acestea sau am ajuns în diverse tari cu religii diferite. Dar ce cu certitudine pot să-ți spun, este ca de fapt nu exista decât un singur Dumnezeu la care se roaga toată lumea. Ceea ce trebuie tu, însă sa incerci, să faci zilnic este sa te adresezi Bunului Dumnezeu, Domnului nostru, Iisus Hristos și sa ceri sa poți să-ți strunesti voința și sa te rogi, sa crezi, sa speri, sa iubești, sa induri, sa ierți și a rabzi, toate pentru sufletul tău frumos și fraged.

Sa nu te rogi pentru o viața ușoară, roagă-te pentru sănătate și putere de caracter, caci doar așa poți trece prin toate greutatile vieții. Dacă ai credința și rabdare chiar dacă ziua de azi poate fi grea, mâine poate fi mai buna. Nu te rataci, fii puternica și spera sa îți fie mai bine în fiecare zi, care urmează. Sa nu uiți ca atunci, când problemele vin ca un potop asupra ta, tu sa nu uiți ca Bunul Dumnezeu, va fi permanent lângă tine. Pacatul oamenilor, fata tatii, este ca ei se roaga când le este greu, uitand sa o facă și când le este bine. (Va urma)

Prof. Univ. Dr. Florentin SCALEȚCHI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.