Victor Ponta a dat răspunsul aşteptat: pleacă săptămâna viitoare în Statele Unite

Premierul Victor Ponta a confirmat la un post TV  că va pleca într-o vizită oficială în SUA. Şeful guvernului nu-şi explică cum au apărut informaţiile în presă şi nu ştie dacă ele au venit cumva pe filiera Cotroceni.

Premierul Ponta are pe agenda intalniri cu vicepresedintele american Joe Biden si cu un secretar de stat. Pe agenda mai figureaza o serie de intalniri cu reprezentanti ai unor companii americane. In paralel, ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, participa la Washington la o conferinta pe teme energetice si investitii.

Victor Ponta declarat că nu i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu un mandat pentru vizita pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii pentru că se vor discuta probleme legate de activitatea guvernamentală.

„Nu era necesar un mandat atât timp cât discut lucruri care ţin de activitatea guvernamentală, nu am nevoie. Mandat am solicitat, aşa cum am făcut şi în luna mai, pentru Consiliul European tematic, pentru că e vorba de agenda digitală, de IT, de lucruri la care Guvernul a muncit foarte mult împreună cu industria de IT”, a spus Ponta.

De altfel, vizita lui Ponta a fost prefatata in aceste zile de o intensa actiune de lobby. „Tigru balcanic sau balta din Balcani?” este titlul unei analize făcute de Democracy Institute din Washington, care a fost dată publicității marti, potrivit Digi 24. În acest document, autorii susţin că fără exploatarea de la Roşia Montană, România va ajunge din nou în sfera de influenţă a Rusiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.