Victor Ponta: Până la alegerile europarlamentare nu intrăm în Schengen

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că România nu va intra în spațiul Schengen până la alegerile europarlamentare având în vedere că în campaniile electorale politicienii se vor folosi de subiecte populiste şi vor spune că îi vor proteja pe cetăţeni de „invazia” românilor.

„Problema este că până la alegerile pentru Parlamentul European nu, n-o să intrăm (în Schengen — n.r.) pentru că e o temă… Ați văzut în Marea Britanie ce mare temă a fost cum vin românii, pe urmă s-a fâsâit, nu a mai venit nimeni. La Parlamentul European ce teme credeți că vor avea unele partide? Să nu vină românii. (…) Cel mai important lucru — și aici e meritul și al României și al Comisiei Europene — este că s-au ridicat toate restricțiile la piața muncii. (…) Până se termină anul electoral mă bucur, în sfârșit, poate înțelegem că cea mai mare prostie pe care putem să o facem și am făcut-o de mai multe ori și unii încă o mai fac (…) este să ne dăm cu Schengen-ul în cap unii la alții. Singura șansă ca România să intre în Schengen este să spună, (…) în România noi încă ne luptăm: Băsescu cu Ponta, PDL cu USL, dar când vine vorba de Schengen și de România suntem toți uniți că merităm. Până la urmă, tehnic au lucrat toți și Rus și Blaga și Stroe, toți miniștrii de Interne și toți miniștrii de Justiție. (…) Aici am văzut o schimbare de poziție, că a fost și domnul Băsescu și a zis să intrăm în Schengen”, a declarat premierul, la postul B1TV.

Victor Ponta a mai precizat că știe cum arată Raportul MCV, întrucât Comisia Europeană a transmis o primă formă către Ministerul Justiției.

„Eu știu cum arată (raportul MCV — n.r.). Comisia Europeană a procedat (…) normal și corect, în sensul că au trimis către Ministerul Justiției cu caracter confidențial o primă formă, s-au făcut observații, s-a discutat. Eu știu un singur lucru despre raportul MCV: oricum va fi în realitate, fiecare va citi din el ce-i place. Dumneavoastră o să citiți că e foarte rău, eu o să citesc că e foarte bine. Important e un lucru: dacă știm ce avem de făcut în continuare, pentru că să nu ai niciun obiectiv e foarte rău. (…) Puteți să o întrebați și pe președinta Înaltei Curți și pe fosta președintă a CSM-ului, actualul președinte al CSM-ului, pe procurorul general, pe șeful DNA-ului și șeful DIICOT-ului, vorbesc de oameni cu funcții, șeful ANI, dacă de când sunt prim-ministru, de aproape doi ani, a existat vreo problemă din partea Guvernului să sprijine logistic, legislativ, sprijin de funcționare. (…) Sunt absolut convins că și în raportul MCV activitatea Ministerului Justiției și activitatea Guvernului, că noi nu avem legătură cu Justiția decât prin intermediul Ministerului Justiției, va fi apreciată”, a declarat premierul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.