Victor Ponta: Până la sfârşitul acestui an nu se majorează nicio taxă

Taxele şi impozitele nu vor fi majorate până la finalul acestui an, a susţinut Victor Ponta duminică seara la Antena 3. Vor creşte însă accizele la produse de lux şi la alcool, odată cu scăderea TVA la pâine.

„Până la sfârsitul acestui an nu se majorează nicio taxă. E vorba doar de accizele la yachturi, ceasuri şi alcool. Dacă mă ceartă cineva de ce am mărit accizele la ceasuri pentru reducerea TVA la pâine mă bucur. De la 1 ianuarie 2014, pentru a compensa faptul că nu mai luăm de la pensionarii cu pensie sub 740 de lei contribuţia pentru sănătate, cei care au si venituri din chirii plătesc 5,5% pentru sănătate”, a afirmat premierul duminica seara.

Premierul a declarat din nou că în funcţie de efectele reducerii TVA-ului la pâine, această măsură se poate aplica şi la alte alimente.

„Vreau să vedem efectul pe care îl are reducerea TVA-ului la pâine. E una din măsurile cele mai importante ca imagine şi ca impact pentru politicile noastre, pentru a şti dacă anul viitor să continuăm şi cu TVA-ul la alte alimente”, a explicat premierul.

Întrebat dacă românii pot spera la creşteri salariale, Victor Ponta a răspuns: „Anul ăsta nu”.

Ponta a mai spus că una dintre priorităţile guvernului pentru anul viitor este reducerea CAS-ului la angajator.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.