Vieti tinere de vânzare – Orania TIMUC

Sclavagismul exista. Sclavagismul doar s-a cosmetizat, s-a modernizat. N-a disparut pentru ca este o afacere subterana extrem de banoasa. Este o alta forma de a emigra. Este una dintre cele mai periculoase forme de a cumpara vieti umane. Tinta este “carnea vie” tânara. Cu tine vorbesc, generatie “you-tube” !
Toti vedem la stiri si trecem cu vederea de parca e o poveste care nu are nici o legatura cu realitatea…traficul de fete. Dar nici baietii nu scapa subiectului. Am ajuns sa nu mai cred in tineri disparuti. Ma tem ca de fapt toate acele nume si acele chipuri sunt chinuite pe undeva, prin marile orase ale Europei sau ale lumii. Cum ziceam, aduce bani, nu gluma ! Iar de multe ori retelele sunt conduse de români.
Sunt femeie matura dar n-as fi crezut sa fiu atât de socata sa vad realitatea despre cum sunt exploatate tinere fete…printre ele cu siguranta si frumoasele românce ! Dar, una e sa vezi la tv si alta e sa treci pe lânga trupurile aproape goale care defileaza insistent pe marginea drumurilor strategic alese, aici in Portugalia turistica. Am avut in fata o cumplita latura a emigrarii la intâmplare : tineri ademeniti cu vorbe mincinoase catre Vest,vânduti exact ca o marfa, drogati si pusi sa produca bani.
Afacerea e simpla. Se exploateaza exact vârsta la care trupul si mintea tânarului sufera transformari. Prada sunt tinerii care ajung sa vada in parinti cei mai mari dusmani ai vietii lor, marii inamici ai emanciparii lor. Pe fondul saraciei si pe fondul rupturii intre generatii, intervin oameni priceputi sa manipuleze. Povestea pe care o picura in urechea celui ce-asculta si care vrea cu tot dinadinsul sa creada ca acel strain ii doreste mai mult binele decât parintii sau familia,este superba. Toate lucrurile care i se vor intâmpla ii vor aduce multi bani si viata ii va fi un “party” nesfârsit…Urmatorul pas este acceptarea din partea victimei iar ceea ce vine dupa se poate incadra fara tagada in metodele sclavagismului modern. Mai intâi se confisca pasaportul, cu vorbe dulci, cu explicatii subtile, ca prada sa nu intre in alerta…Apoi urmeaza drumul catre paradisul promis care are toate sansele sa semene cu o camera cu geamurile blocate, la un inalt nivel dintr-o cladire, de unde nu exista scapare. Colivia si-a primit ostaticul. Si-acum vine sfârsitul povestii : ti s-a promis c-o sa fii o faimoasa dansatoare, c-o sa fii baby-sitter pentru o familie bogata, c-o sa fii scaldata in Euroi…a fost doar o minciuna gogonata pe care ai si crezut-o ! De aici inainte te poti numi sclavul celui care va abuza de tine in fel si chip, dupa cum va dori sa-ti vânda pielea.
Subiectul asta fierbinte mi-a fost “ridicat la fileu” de un articol publicat in Portugalia. Cât credeti ca pretuieste viata unei fiinte umane pe piata neagra a sclavilor moderni ? Ei, bine : 36.000 de Euro. Organismele internationale scutura subiectul ca pe un covoras producând stiri seci care se pierd prin ziare. Nu cred deloc ca informatia in toata greutatea ei ajunge la cine este de fapt vizat. Ce putem face ? Sa nu le ascundem fiilor nostri adevarul despre orice subiect ar fi sa fie. Cu putina indemânare putem fi capabili sa le vorbim despre cele mai delicate subiecte. Sa le dam atentie si sa-i tratam ca maturi. Pâna când intre fii si parinti nu se va face un armistitiu prin care unii sa fie pe drept cuvânt parinti asa cum se cuvine,iar ceilalti sa fie ceea ce sunt de drept, adica fiii…va câstiga cel de-al treilea, care sta vesnic la pânda.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.