Viitorul programului „Prima Casă”, dezbătut cu președintele F.N.G.C.I.M.M.

Conferința Națională a Brokerilor Imobiliari de miercuri, 27 martie 2013, va fi locul de întâlnire al specialiștilor din domeniul imobiliar care vor dezbate situația curentă din piața rezidențială și viitorul acesteia în actualul context economic. Evenimentul organizat de Asociația Brokerilor Imobiliari (ABI) se va desfășura în incinta World Trade Center, București între orele 9:00 – 13:00.

Reprezentanți ai Fondului Național de Garantare a Creditării pentru I.M.M.-uri, în frunte cu președintele Aurel Șaramet, ai Institutului Național de Statistică sau ai Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, alături de cei mai activi brokeri imobiliari, vor răspunde la întrebarea „După Prima Casă, piața rezidențială încotro?”.

 

 

Date la zi pentru „Prima Casă” și prețurile reale de tranzacționare din imobiliare

Aurel Șaramet, președintele Fondului de Garantare a Creditării pentru I.M.M.-uri, va fi prezent în cadrul conferinței, oferind participanților o statistică la zi a garanțiilor acordate prin programul „Prima Casă”, dar și o previziune pentru anul în curs.

 

Mihai Gheorghe, director al Direcției de Statistică a Prețurilor din cadrul I.N.S., sau Nicolae Iancu, director al Direcției de Publicitate Imobiliară din A.N.C.P.I., sunt alte două nume care se vor alătura conferinței. Aceștia ne vor furniza cele mai recente date privind nivelul tranzacțiilor din piața imobiliară și prețurile de tranzacționare, precum și evoluția acestora din ultima perioadă. Împreună, vom face previziuni privind viitorul pieței rezidențiale în funcție de modificările programului „Prima Casă”.

 

„Am reușit pentru această ediție a Conferinței Naționale să aducem alături de noi persoane ancorate puternic în ceea ce înseamnă prețuri reale de tranzacționare sau evoluție a tranzacțiilor. Împreună cu acești parteneri de dialog, dar și cu participanți din rândul dezvoltatorilor, ai marilor companii de consultanță imobiliară sau ai Uniunii Notarilor, pentru a menționa doar câțiva, vom creiona un tablou real a ceea ce înseamnă piața rezidențială în România”, declară Dragoș Vîlceanu, președinte ABI.

 

 

Crește numărul tranzacțiilor intermediate de brokerii imobiliari

Piața brokerilor imobiliari 2012”, singurul studiu din România dedicat comunității agenților și brokerilor imobiliari, își face publice rezultatele tot în cadrul Conferinței Naționale a Brokerilor Imobiliari.

Primele date ale studiului de anul acesta indică o creștere a numărului de tranzacții încheiate de clienți prin intermediul unui broker imobiliar, dar și o activitate mai intensă depusă de agenți pe tot parcursul anului 2012. Dacă în 2011, doar 67% dintre ei reușeau să încheie tranzacții cu minim 1 din 10 clienți, în 2012, peste 80% dintre ei ating cel puțin acest target. În plus, procentul celor care nu reușesc să încheie tranzacții nici măcar cu un sfert dintre clienții cu care au efectuat vizionări a scăzut în doar un an de la 64% la 54%.

Studiul ”Piața brokerilor imobiliari” a ajuns în 2013 la cea de-a doua ediție, fiind singura cercetare adresată comunității imobiliare de la noi din țară. Raportul complet al studiului relevă profilul activității de broker imobiliar, dar și pe cel al clientului din imobiliare și va fi făcut public în cadrul evenimentului din 27 martie 2013.

 

5 milioane de euro alocate exclusiv pentru creditul KIWI-ABI

În cadrul aceluiași eveniment, va fi lansat și primul produs de creditare creat special pentru clienții brokerilor imobiliari. ABI, în parteneriat cu KIWI Finance, cel mai mare broker de credite pe plan local, aduc pe piață, în premieră pentru brokerii membri ai asociației, creditul KIWI-ABI. KIWI Finance a anunțat deja alocarea unui plafon de 5 milioane de euro exclusiv pentru acest tip de credit dedicat clienților brokerilor ABI care nu își pot achiziționa o locuință decât prin accesarea unui credit imobiliar.

 

ABI continuă și tradiția de anul trecut oferind cu prilejul evenimentului distincțiile „Brokerul Anului” și „Juniorul Anului”, titluri onorifice acordate unor brokeri imobiliari care s-au evidențiat în 2012 prin profesionalismul și rezultatele obținute.

Conferința Națională a Brokerilor Imobiliari

27 martie 2013, World Trade Center, Sala Beijing + Vienna, București

– Program –

 

 

 

ü  9:00 – 9:30: Înregistrarea participanților

 

ü  9:30: Deschiderea Conferinței Naționale a Brokerilor Imobiliari

Moderator: David Grigorescu, broker imobiliar ZoomCity

 

ü  9:30 – 9:45: Prezentare Asociația Brokerilor Imobiliari și a conducerii ABI

Speaker: Simona Vlad, broker imobiliar Mars Golden, Vicepreședinte ABI

 

ü  9:45 – 10:15: Rezultatele studiului ”Piața brokerilor imobiliari 2012”

Primul studiu adresat brokerilor și agenților imobiliari din România, ediția a II-a

Speaker: Alexandra Manea, Managing Partner PR studio

 

ü  10:15 – 10:20: Decernarea distincțiilor ”Juniorul Anului” și “Brokerul Anului” de către Asociația Brokerilor Imobiliari.

 

ü  10:20 – 11:30: Realități și predicții din piața rezidențială

  • Cifre și situații pe piața rezidențială din România

Speakeri: Nicolae Iancu – Director al Direcției de Publicitate Imobiliară din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.), Mihai Gheorghe, Director – Direcția de statistica prețurilor, Institutul Național de Statistică (I.N.S.)

 

  • După Prima Casă, piața rezidențială încotro?

Speakeri: Aurel Șaramet – Președinte Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (F.N.G.C.I.M.M.)

 

ü  11:30 – 11:45: Coffee-Break

 

ü  11:45 – 12:00: Primul pachet de creditare ipotecară adresată brokerilor imobiliari

Speaker: Traian Stancu – Chief Operating Officer KIWI Finance

 

ü  12:00 – 12:15: Primul pachet de asigurări private de sănătate personalizate pentru brokerii imobiliari

Speaker: Anca Luțu, Corporate Sales Director Axa Life Insurance

 

ü  12:15 – 12:30: Bursa de Imobile, primul MLS românesc

Speaker: Dragoș Vîlceanu – Președinte ABI

 

ü  12:30 – 13:00: Motivațional – „De ce merită să lucrezi în imobiliare?”

Speaker: Gabriel Avăcăriței, trainer, consultant, jurnalist (gavacaritei.ro)

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.