Vis de iarnă, episodul şapte: Un Crăciun plin de magia iubirii

Noaptea acoperă orașul, perdeaua înnorată a nopții reci este împodobita de luminile şi ghirlandele în București pentru sărbătoare. O copila își tine de tatăl de mână și privește uimita în sus la jocul colorat al becurilor sclipitoare, pășesc împreuna pe străzile din centrul orașului fără sa își vorbească. Doi îndrăgostiți s-au oprit o clipă să admire peisajul orașului luminat, se țin în brațe și se sărută într-un decor magic. Parcă toată lumea care are mașină a ieșit în seara asta în centru să surprindă noile ornamente de sărbătoare care se oglindesc în parbrizele înghețate, coada de autoturisme pare interminabilă dar nu deranjează pe nimeni. Oamenii fac fotografii spectaculoase chiar și de pe bancheta din spate sau doar admira peisajul care acaparează privirile tuturor și semafoarele par acum parte din tablou. Sărbătoarea Crăciunului este doar pe 25 decembrie dar totuși noi ne pregătim încă de la începutul lunii pentru acea zi a anului, aceasta este magia ce îi cuprinde pe oameni care devin mai buni, mai optimiști, poate chiar mai fericiți. 

Acum parcă nu mai îmi este teama sa zâmbesc unui străin pe strada pentru că știu că și el îmi va zâmbi înapoi, nu îmi mai este frica să cumpăr un covrig cald unui om al străzii pentru că știu că îmi va mulțumi. Când cumperi covrigul este atât de ușor să urezi vânzătoarei Crăciun Fericit. Spiritul Crăciunului face oamenii mai buni şi parca mai frumoși sufletește, el vine din primele zile ale lunii şi se stinge abia la anul. Un fel de sărbătoare prelungită, o sărbătoare care cuprinde o luna întreaga cu pregătiri, speranță și vise. Acum pare că haosul cumpărăturilor merita mai mult decât orice, zâmbetele care vor naște din darurile tale, căldura căminului alături de familie si prieteni.
Împodobiră bradului alături de persoana iubita naște în noi pasiune şi inspirație, acel moment când este complet şi stingi lumina în toată casa doar ca să admiri creația proprie în jocul de leduri ale instalației. Totul pare o poveste colorata cu o semnificație spirituala adânc întipărita în jurul lumii. Pana şi chinezii au brazii lor de plastic împodobiți cu globulețe tot de plastic şi fac schimb de cadouri în noaptea Crăciunului. Colindele care le poți auzi pana şi în lift te fac să râzi în hohote înăuntrul tău, sa simți fericirea nedeslușită și fără motiv simțită în fiecare.
Emoțiile copiilor atunci când aud de faimosul Moș Crăciun și bucuria micuților când apuca sa îl cunoască pe Moș Crăciun la Mall. Parca acum nu mă mai deranjează sa mai vad a douăzecea oara filmul Singur Acasă, parcă desenele animate nu mai sunt pentru copii şi parcă vreau să vina Moșul şi la mine. Fiecare adult își amintește copilăria, ne dăm cu sania ca şi cum am avea 10 ani şi simțim adrenalina când patinam în mijlocul parcului Cișmigiu. Vinul fiert ne încălzește ieșirile afara, cozonacul ne amintește din nou de sărbătoare, salata beauf care confirma din nou meniul Crăciunului pentru fiecare roman. Magia Crăciunului este in fiecare persoana care crede în ea, care încă mai speră şi care încă mai oferă un zâmbet la supermarket casieriței care îți ia banii. Magia este acel moment când îți vezi familia adunata în jurul mesei în ziua Crăciunului după tot anul care nu ne-am găsit toți într-un loc, magia este speranță către ceva mai bun sau mai frumos, magia este tot ce simt oamenii, sentimentele, compasiunea, faptele bune şi zâmbetele aduse de tine pe chipul unui copil. Magia sunt clipele care ți le vei aminti la anul și care te vor face să zâmbești de unul singur.

Natalia DECUSEARĂ

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.