Visa Europe – securitatea, o chestiune critica in dezvoltarea viitoare a tehnologiei si platilor

Principalele motoare de dezvoltare pentru industria plăţilor sunt viteza progreselor tehnologice şi aşteptările consumatorilor, potrivit ediţiei a doua a raportului Viitorul tehnologiei şi plăţilor”, publicat astăzi de Visa Europe. Intr-o lume tot mai automatizata, oamenii trebuie sa fie identificati in mod automat intrucat asigurarea unor servicii personalizate, la cerere, necesita ca furnizorul de servicii sa identifice persoana, locul in care aceasta se afla si ce face.

“Pana in prezent, industria de plati s-a bazat in principal pe o combinatie intre doua metode de autentificare: a cardului si a posesorului acestuia. Utilizarea de solutii de analiza mai bune si mai rapide reprezinta o oportunitate pentru a combina cele doua metode de autentificare. In centrul motorului de autentificare ar putea sta un sistem de scoring in timp real, care sa utilizeze un profil complet al fiecarui client”, potrivit raportului.

Prima editie a raportului “Viitorul tehnologiei si plaţilor”, publicata in urmă cu doi ani, a identificat sapte teme legate de tehnologie si a analizat posibilul impact asupra platilor. Cea de-a doua editie a raportului continua dezbaterea pe baza temelor existente si traseaza evolutia acestora in urmatorii trei – cinci ani. Raportul analizeaza apoi consecintele asupra modului in care serviciile de plata sunt furnizate, gestionate si procesate.

Raportul prezinta trei concluzii cheie menite sa dea naştere unei discutii susţinute:

  • Consumatorii sunt dispusi sa comunice date personale companiilor daca beneficiaza in schimb de servicii utile si practice;
  • Companiile trebuie sa colaboreze prin partajarea informatiilor despre consumatori daca vor sa se ridice la inaltimea aşteptarilor tot mai mari privind serviciile personalizate;
  • Diferentele culturale dintre tehnologiile vechi si noi trebuie eliminate pentru a promova succesul companiilor si a satisface cererile consumatorilor.

Continuarea materialului pe NoCash

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.