Vişinescu despre Ion Diaconescu: Jigodia asta nu a fost acolo

Alexandru Vişinescu l-a insultat pe Ion Diaconescu, spunând că politicianul a minţit când spus că a fost la Penitenciarul din Râmnicu Sărat.

„Minte. Nu a fost acolo. Eu, ca şi comandant, ştiu. Nu a fost acolo. Inclusiv Coposu i-a spus… nu e adevărat. Jigodia asta n-a fost o dată acolo.(…) Coposu a fost, Diaconescu nu a fost niciodată. Pun pariu pe pensia mea. Nu a fost acolo,” a spus Vişinescu reporterului Antena 3.

Referitor la Ion Mihalache, Vişinescu a spus: “L-am apreciat pe Mihalache. Şi soţia lui a fost arestată”.

Întrebat cum comentează acuzaţiile potrivit cărora l-ar fi ucis pe Ion Mihalache, torţionarul a răspuns: „Vai de mine, mi-a fost simpatic, a fost la comisia de armistiţiu cu ruşii”.

 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, vineri, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, dosarul privind denunţul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului împotriva torţionarului Alexandru Vişinescu.

„În temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus, azi, 9 august, preluarea cauzei privind pe Vişinescu Alexandru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizează complexitatea cauzei, volumul mare de activităţi procesuale şi procedurale ce urmează a fi efectuate în vederea soluţionării cu celeritate a acesteia”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Vişinescu este acuzat că, în perioada 1957-1963, cât a fost comandant al penitenciarului din Râmnicu Sarat, ar fi supus deţinuţii politici unui tratament inuman.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.