Viviane Reding, în dialog cu cetățenii: UE are nevoie de mai multă democrație

„Europa este democratică, însă va trebui ca în viitor să devină și mai democratică dacă se dorește ca aceasta să obțină noi competențe”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene,Viviane Reding, înaintea unui dialog cu cetățenii pe care îl va susține în data de 16 iulie, între orele 19:00 și 21:00, la Heidelberg, alături de ministrul-președinte al regiunii Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann.

Dialogul face parte din seria mai largă a evenimentelor propuse de Comisie pentru discutarea viitorului Europei. După 24 de dialoguri desfășurate în 14 state membre ale Uniunii Europene, aproximativ 400 de cetățeni se vor reuni marți la Heidelberg și vor avea ocazia de a-și exprima punctele de vedere, de a face comentarii și de a adresa politicienilor întrebări cu privire la viitorul Europei, la consecințele crizei economice și la drepturile pe care le au în calitate de cetățeni europeni.

„Baden-Württemberg dorește să sporească participarea cetățenilor, iar eu încurajez acest lucru. Va fi nevoie de o participare mai mare a cetățenilor și în ceea ce privește chestiunile europene. Doresc să discut cu participanții la dialogul de la Heidelberg despre modul în care putem realiza cel mai bine acest lucru”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul UE pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie.

„Întâlnirea de la Heidelberg din 1848 a reprezentat o etapă importantă în direcția dezvoltării democrației în Germania, la care a contribuit în mod decisiv reuniunea din biserica Sfântul Paul din Frankfurt. Europa are nevoie astăzi de un elan democratic asemănător.”

Dialogul cu cetățenii va avea loc în data de 16 iulie, între orele 19:00 și 21:00 (ora Germaniei) în Hala 02 din Heidelberg. Dezbaterea poate fi urmărită în direct prin web stream. Moderatorul acestei dezbateri este jurnalistul SWR Mathias Zurawski. Cetățenii din întreaga Europă pot participa, de asemenea, prin Twitter, utilizând hashtagul #EUdeb8. Cei interesați pot participa și se pot informa prin Twitter @EU Muenchen și Facebook înainte de începerea evenimentului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.