Vizita la Vâlcea, aventura vieții pentru 40 de copii cu dizabilități și persoane vârstnice din familii cu o situație precară

Săptămâna aceasta, Mihai Căldăraru directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.

S-a întâlnit cu Mihai Matescu, primarul Orașului Băile Govora, dar si cu alte oficialități de la Vâlcea, pentru a discuta despre Campania Umanitară „Dăruiește Un Pic de Soare Nu totală Nepăsare „.

După dialogul avut cu edilul reprezentantul Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA ne-a transmis că intenționează să aducă la Vâlcea 40 de copii și Persoane vârstnice defavorizați din medii rurale care niciodată până acum nu a avut posibilitatea să viziteze mănăstirile și parcurile din județ.

A fost abandonat de părinți imediat după naștere, iar mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate. Totuși, aceste încercări l-au ambiționat să-și îndeplinească visul: de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care trec prin aceleași suferințe, asemenea lui.

Voință de fier, puterea de a lupta, perseverență, dorința de a ajuta și de a face bine, curaj şi demnitate, toate aceste atribute îl caraterizează pe Mihai Căldăraru, un tânăr de 33 de ani, din București a cărui poveste de viață emoționează și, totodată, inspiră. Lipsit de dragostea maternă și trăind printre străini, Mihai, directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități din cadrul AEDOPS România, a luptat zi de zi să depășească provocările și să meargă mai departe.

Tânărul a ajuns să urmeze cursurile unei Şcoli de Arte şi Meserii, după care a urmat Şcoala Populară de Arte şi un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a părăsit orfelinatul, a putut înțelege drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat timpul, energia şi resursele interioare pentru ajutorarea acestora. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase.

Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare și o minte ageră, care a reușit să se remarce prin muncă, seriozitate și caritate. Prin investigațiile și anchetele sale sociale a schimbat mentalități şi a venit în ajutorul copiilor abandonați, abuzați și bolnavi. Cea mai mare recompensă pentru el este zâmbetul de pe chipul celor nevoiași.

Dorind să aducă speranța unor zile mai bune, în aceste timpuri pline de încercări, Mihai Căldăraru se află acum în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări pentru a le oferi celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita sărăciei. Mihai Căldăraru a adăugat că sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Chiar dacă nu se poate ajunge la toate, este important să se ofere constant sprijin celor aflați în nevoie.

Dorim sa facem această acțiune în perioada 28-30 octombrie, ac iar pentru asta am avea nevoie de sprijin în ceea ce privește transportul între stațiunii Băile Govora, Olănești, Călimănești și Râmnicu Vâlcea masă și cazare.

Am avut discuții atât cu domnul Primar Mircia Gutau, cât și cu domnul Mihai Matescu, primarul Orașului Băile Govora. Sperăm să ne ajute să facem această bucurie unor oameni pentru care o astfel de deplasare înseamnă enorm poate chiar aventura vieții, a declarat tânărul jurnalist Mihai Căldăraru, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.