Volkswagen va opri temporar producţia la principala sa fabrică din Germania

Grupul Volkswagen va discuta în următoarele zile cu angajaţii săi despre perioada în care va fi închisă principala sa fabrică din Germania (Wolfsburg), din cauza implementării WLTP, transmite Reuters.

Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure sau WLTP este o procedură de testare armonizată la nivel mondial pentru vehiculele de pasageri şi vehicule comerciale uşoare. Toţi producătorii auto vor trebui să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare.

„După vacanţa angajaţilor, vom construi doar vehiculele care îndeplinesc noile standarde. Livrările vor avea loc gradual, imediat ce avem aprobările necesare”, a afirmat directorul general, Herbert Diess.

Acesta a adăugat: „Dar multe vehicule vor trebui între timp să fie depozitate. Pentru a ne asigura că numărul acestora nu va fi prea ridicat, va trebui să planificăm închiderea fabricii timp de câteva zile, până la sfârşitul lunii septembrie”.

Implementarea WLTP va începe la 1 septembrie.

În plus, Diess a avertizat că „doar la brandul Volkswagen va trebui să testăm peste 200 de variante de modele şi să obţinem aprobările într-un timp foarte scurt”.

Şeful sindicatului VW, Bernd Osterloh, a dat asigurări că muncitorii nu vor avea de pierdut din cauza opririi producţiei.

VW produce modelele Golf, Tiguan şi Touran la fabrica din Wolfsburg.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toate modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania.

Analiştii susţin că, la vehiculele incriminate, sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situaţia în care duce la evitarea unui accident sau a pagubelor produse motorului. În consecinţă, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.