Vosganian, salvat de colegii de la Comisia Juridică a Senatului

Senatorii din Comisia juridică au dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale.

„Astăzi, Comisia juridică a avut de dat un aviz pentru solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la solicitarea începerii urmăririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian. Comisia a dat un aviz negativ pentru că rezultatul votului este 5 la 5. Plenul Senatului va decide”, a declarat, marţi, Cătălin Boboc (PNL), membru al acestui for.

Senatorul liberal Varujan Vosganian a declarat, la finalul şedinţei Comisiei juridice a Senatului, că plenul este suveran în a lua o decizie faţă de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

„Senatul nu este un detaliu procedural. Senatul face parte din procedură. În mod greşit se crede că Senatul dă doar un aviz şi că, dacă avizul nu e favorabil, atunci el împiedică actul Justiţiei. Senatul este cel care decide dacă fapta sesizată incumbă responsabilităţii politice a demnitarului sau este o faptă cu conotaţii de natură legală. (…) Senatul nu trebuie să voteze atât pentru mine. Eu sunt o persoană care, atunci când interesul naţional o cere, poate fi sacrificată. În 2006 am fost pion pentru o zi şi mi-am retras candidatura, acum sunt pentru o lună subminator. Dar sunt convins că, în adâncul sufletului, niciun parlamentar nu crede o iotă din această gogoriţă privind completul pentru siguranţa naţională. Senatul trebuie să voteze pentru demnitatea sa, pentru statutul pe care îl care şi care a fost statuat încă de la Constituţia din 1866”, a spus Vosganian, fost ministru al Economiei.

La începutul lunii septembrie, Parchetul general a cerut Senatului să-i ridice imunitatea ministrului liberal, cercetat în dosarul Romgaz.

În acelaşi dosar, este anchetat şi fostul minitru democrat-lberal al Economiei, Adriean Videanu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.