Vrednic Fiu de Dac ori Faci Cotcodac by Remus CERNAT (88)

Exclusivitate

(Be a Knight and Fight or be a Sheep and Sleep) (Be a Knight and Fight or be a clit and hide)

Era odată o oaie. Erau de fapt mult mai multe dar oaia aia rebelă le-a inflamat pe toate celelalte oi, le-a debusolat, le-a bulversat, le-a îmbolnăvit… căci oaia asta neagră nu dădea lapte, nu dădea lână, nu făcea miei, însă făcea sex … oricând, cu oricine numai normal cu un berbec nu!

Avea motivații foarte elaborate; cu măgarul se împreuna ca să nu piardă busola, să afle direcția corectă prima, măgarul fiind mai tot timpul în fruntea turmei, cu câinii ca să nu o muște prea tare la redirecționări, cu lupul ca să n-o mănânce, cu un prieten de-al ciobanului, hoț, ca să n-o fure! Lână nu dădea căci se umplea singură de scaieți ca să o evite frizerii și ca să pară mai sofisticată cu bretonul ăla care-i acoperea ochii, lapte nu dădea că nu voia să rămână însărcinată căci fătul ar putea să o lărgească prea tare și nu ar mai avea așa mare căutare!

Cum de o suporta șeful ciobanilor? Simplu, era progresist și de câte ori apărea vreun proiect experimental în comună oaia rebelă se oferea prima. Când a apărut directiva de uniformizare a turmei, familia să nu mai fie numită oaie, berbec, miel sau țap, capră, ied, toate să se numească oi! Iar familia să se numească oaie 1, oaie 2, oaie 3 până la oaie 3000 ! Oaia rebelă a fost prima care se trăgea de șireturi cu ciobăneștii mioritici și încerca și ea să latre ziua, să urle noaptea, să ridice piciorul din spate când făcea pipi,ca să arate că toate animalele sunt la fel…

O mușcau câinii dar nu se lăsa, voia să arate că este o oaie cosmopolită! Când a apărut curentul transhumanist la oi, rebela a fost prima care a încercat să clocească niște ouă. S-a unit cu un cocoș care behăia subțire și oaia cânta cucurigu. Din solidaritate cocoșul efeminat a lăsat oaia să-i clocească ouăle. Evident fără nici un folos. Când a apărut gripa ovină ea a fost prima care s-a injectat cu esență de măsline de oaie și a făcut terapie cu melatonină din urină de bou în spirala mică…

Când a avut loc Marșul Oilor Sterpe a fost prima care s-a vopsit în culorile curcubeului și și-a ras lâna în dos ca să-și arate continua disponibilitate! Ar fi făcut orice ca să-l fericească pe Conducător! Numai că acest conducător realiza că sistemul lui era defectuos, anormal, și ducea la faliment.

Animalele se îmbolnăveau, se împuținau, clienții de asemenea și cum nu mai prea avea cui să-și vândă brânza, laptele, carnea, lâna … ciobanul Cel Mare se gândea cum să dea bir cu fugiții, să lase totul în voia sorții (a lupilor, a urșilor și restul prădătorilor din pădure) și să se reorienteze cu cât a adunat! …abia atunci oaia rebelă a început să cugete la viața ei desfrânată, la indolența ei, la ignoranța ei, a început să aibă remușcări și să se gândească la Tradiție…

Ce era de făcut? Avea rezolvările comode progresiste, eutanasierea și sinuciderea asistată sau rezolvarea tradițională – LUPTA prin RUGĂCIUNE și RUGĂCIUNEA prin LUPTĂ.

PS 1: În POPART-ul de azi avem două fațete ale aceleiași monede – o oaie naivă care crede că tot ce zboară se poate băga sub coadă și care clocește un ou stricat, c-așa zice la televizor că-i dispar hemoroizii ȘI un Vrednic Fiu de Dac ce vorbește cu Lupii ! Imaginea e luată dintr-un viitor foarte apropiat când mămăliga românească deja a explodat iar oaia naivă se transformă în Lupul Dacic … după care, nu se vede, nu pare, dar își sfâșie nemilos dușmanii și trădătorii!

PS 2: Ar mai fi o interpretare care merită amintită – Între cei doi lupi autentici s-a infiltrat subtil unul care doar îmbracă haina de Lup Dacic Naționalist Patriot … și deși latră bine limba suveranistă mai inserează tiptil câte o imagine, câte un compliment, câte un interviu al vreunei RELICVE POLITICE din ultimii 32 de ani cu care a fost el odată coleg de sistem (părtaș la jefuirea României!). Și își dă cu părerea alături de alți travestiți din vechea gardă la un radio privat personal tinicheaua FM la fel de autentic ca și tinicheaua asta de partid naționalist făcut în laboratoarele SRI – ca să spulbere discret, subliminal și definitiv ultima speranță a românilor de a avea un Președinte Român care să țină cu Românii!

Cum? Luând în derâdere toate acțiunile civice ale patrioților, găsind nod în papură la orice reacție, interviu, cuvântare, miting, apariție TV sau online semănând îndoiala și punând întrebări cheie invitaților de tipul:”…dar dacă totuși dna Șoșoacă ar face un pas înapoi…„CA SĂ VINĂ CINE PĂSĂRINE???

PS 3: Dumnezeu are grijă de ai LUI ! Lucrați Binele și pe nesimțite o să deveniți niște imbatabili Lupi Dacici! Lucrați Răul și o să sfârșiți RĂU! Mult mai rău decât poate mintea voastră să-și imagineze! Luați cel mai sinistru scenariu… acum înmulțiți-l cu 1 Miliard! Căci ăsta e Iadul!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.