Wello, aplicație românească care ajută copiii supraponderali să slăbească!

Un start-up din Cluj va realiza o aplicație de sănătate bazată pe inteligență artificială care să ajute copiii cu probleme de greutate să slăbească şi să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă şi joc.

Valoarea proiectului de realizare a Wello – platformă web şi aplicaţie pentru dispozitive mobile – se ridică la 1 milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atraşi ca finanţare nerambursabilă, proiectul fiind desemnat câştigător în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Dezvoltarea platformei a început în august 2017, și urmează să fie lansată în toamna acestui an, organizatorii având ca scop propunerea unei soluţii practice la problema excesului de greutate în rândul copiilor, în contextul în care unul din trei copii din Europa, cu vârste între 6 şi 9 ani, este, în prezent, supraponderal sau obez. În România, problema este şi mai acută, ţara noastră aflându-se pe locul al doilea în Europa în ceea ce priveşte numărul copiilor cu exces de greutate.

”Wello poate fi soluţia care va schimba modul în care familiile înţeleg şi se raportează la sănătatea lor, ajutând utilizatorii – părinţi şi copii – să trăiască o viaţă mai lungă, mai bună şi mai fericită. Platforma Wello, al cărei obiectiv primar este să sprijine copiii supraponderali să slăbească sănătos, va fi motorul digital şi sursa validată de informaţii în nutriţie şi stil de viaţă sănătos pentru întreaga familie. Platforma Wello include o componentă de gamification ce îi va ajuta şi îi va ţine mereu motivaţi pe copii şi, folosind inteligenţa artificială, va evalua progresul stării de sănătate în cadrul fiecărei familii”, spune cofondatorul Wello, Sveatoslav Vizitiu.

Platforma se adresează familiilor cu copii cu vârste între 8 şi 14 ani şi va oferi informaţii despre alimentaţia copiilor şi crearea unui stil de viaţă sănătos, care va ajuta părinţii să alcătuiască pentru copiii lor planuri de nutriţie într-o manieră distractivă, motivantă şi inteligentă.

De asemenea, platforma web va oferi programe de nutriţie personalizate şi sfaturi de sănătate de la experţi în nutriţie, antrenori de fitness şi medici generalişti, pe baza informaţiilor colectate şi analizate de AI despre utilizatori (timpul de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.).

”Astfel, familiile care vor utiliza platforma Wello vor putea beneficia de soluţii cât mai aplicate pentru a-şi ajuta copiii să rezolve şi să depăşească mai uşor problemele cauzate de excesul de greutate”, mai arată comunicatul.

Aplicaţia Wello va oferi recomandări, în funcţie de locaţia utilizatorului, de localuri în care se mănâncă sănătos sau unde pot fi găsiţi furnizori de alimente sănătoase, în funcţie de planurile de nutriţie personalizate.

În plus, platforma permite interacţiunea cu dispozitive pentru monitorizarea activităţii, precum brăţări de fitness şi smartwatch-uri, preluând, analizând şi integrând informaţiile colectate în recomandările personalizate de nutriţie şi activitate fizică ale utilizatorilor.

Sursa: Green Report

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.