Zece alimente care normalizează şi accelerează metabolismul la persoanele supraponderale

Un grup de experţi germani au propus o serie de metode sigure de a normaliza sau accelera metabolismul la persoanele supraponderale. Astfel, ei au încercat să rezume şi să combine experienţa dintre medicina populară şi realizări ale ştiinţei moderne. Potrivit cercetătorilor, înaintea oricărui aliment într-un top al alimentelor care normalizează metabolismul, stă apa rece care arde excesul de calorii cu succes. Al doilea aliment ca importanță este ananasul, care conferă o senzaţie de saţietate cu atât mai mult dacă nu este prelucrat termic. Produsul conţine cantităţi mari de bromelaina care ajută la digestia proteinelor de origine animală, astfel încât acestea sunt absorbite din tractul gastro-intestinal. Prin urmare, în conformitate cu dieteticienii germani, dacă stai în faţa unei mese copioase, este bine să mănânci 1-2 bucăţi de ananas, efectul de saturaţie producându-se mult mai rapid. Orzul este cel de-al treilea aliment care ajută la reglarea metabolismului, descoperindu-se recent că nivelul ridicat de potasiu pe care îl conţine ajută organismul să se curăţe de toxine. Din orz se prepară “apa de orz”, care conține: 200 g seminţe de orz, amestecate cu 1 litru de apă. Conținutul se fierbe într-un recipient închis, iar lichidul este lăsat să stea 30 de minute, după care se pune la răcit. Bogate în substanţe bioactive, perele facilitează și ele prelucrarea grăsimilor şi ajută organismul să găsească echilibrul între foame si satietate. Perele au de asemenea un efect benefic asupra intestinului ajutând la constipaţie. Cel de-al cincilea produs la care se referă specialiştii este oţetul. De remarcat însă că proprietăţi medicinale are doar otetul natural de fructe, cel mai util fiind considerat cel de mere. Urzicile se află pe locul şase în topul plantelor minune pentru slăbit fiind recunoscute de către oamenii de ştiinţă de la începutul anilor ’50. Acestea pot fi folosite sub formă de ceai, suc sau supă. Lăstarii de urzică contine multe vitamine si minerale. Vinul sec este de asemenea benefic, un pahar de vin înainte de prânz sau înainte de cină întârziind intrarea de carbohidrati in sange şi reducând apetitul. Totodată, toate produsele lactate cu conţinut scăzut de grăsime pot ajuta la pierderea în greutate. Rodiile sunt şi ele printre alimentele care ajută în curele de slăbire deoarece conţin antioxidanti care ajuta in lupta impotriva bolilor, are putine calorii si multe fibre. Sucul de rodie este sanatos, iar bobitele rosii ale rodiei satisfac nevoia de dulce care se resimte pe parcursul unei diete. Peştele ocupă locul zece în topul alimentelor care ajută în procesul de slăbire, acest fiind nu numai benefic pentru inimă, avand Omega 3, dar si un “prieten” al siluetei. Compusii Omega 3 ajuta la intarirea muschilor si defavorizeaza formarea de grasime in zona abdomenului. Specialiștii spun că foarte important, în afară de consumarea acestor produse numite “minune”, este ca în orice cură de slăbire să mâncaţi cu înghiţituri mici deoarece stomacul începe să semnalizeze saturaţie la sistemul nervos central la 15-20 de minute dupa intrarea produselor alimentare în stomac.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.