Zeci de vedete la lansarea-eveniment a celor două albume ale formației ALESIS

Au scris unul dintre cele mai frumoase cântece închinate Capitalei, ”Mi-e dor de Bucureștiul de-altădată”și au reușit, într-o carieră exemplară  de două  decenii, să īmbine tradițiile muzicii ușoare românești cu filonul folcloric autentic și să facă publicului sute de daruri muzicale de excepție în 20 de ani de carieră exemplară.

Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național a găzduit recent lansarea albumelor ALESIS ”REFRENELE IUBIRII” și ”DE PAHAR, DE DULCE-AMAR”. ”A fost un eveniment cu totul special, de referință din viața noastră artistică, adunând în ultimii ani, 35 de melodii noi, toate creații ALESIS” – au spus Alina și Romeo Negoiasă, un duet de excepție, atât în viață, cât și pe scenă.

Nume importante ale muzicii ușoare românești, ale muzicii populare și de petrecere, compozitori, textieri, specialiși în folclor au fost prezente la lansarea – eveniment a celor două albume ALESIS, prezentată și moderată de Octavian Ursulescu.

Au fost prezenți Irina Loghin, compozitorii Jolt Kerestely și Mircea Drăgan, Marcel Pavel, Paul Surugiu Fuego, Adrian Enache, Iuliana Marciuc, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu, Stela Enache, Ionuț Dolănescu, Văru Săndel (actorul Alexandru Pop), Ileana Șipoteanu, Teo Trandafir, Adrian Daminescu (cu soția, Dana), sopranaIanna Novac și Octavian Dorbotă (Distinto), Raoul, Gheorghe Turda, binecunoscutele realizatoare de emisiuni de folclor – Elise Stan și Florentina Satmari, Alexandra Cepraga,actorii Nae Alexandru, Monalisa Basarab, acordeonistul Paul Stângă, Iuliana Dobre (trupa VOX)Și fiica Irinei Loghin, Iris, alături de soțul ei Bogdan Barb, au ținut să fie prezenți la evenimentul nașilor lor de cununie, Alina și Romeo Negoiasă.

Au mai fost prezenţi şi col. Aurel Gheorghiţă, şeful Serviciului Muzicilor Militare şi dirijor al Orchestrei Reprezentative a Armatei României, Stelian Ungureanu, directorul și dirijorul Ansamblului Artistic al Armatei.

Domnul  General Locotenent Dr. Cătălin Zisu, Comandant și Coordonator al Instituțiilor de Cultură din Armata României, cel care și-a legat destinul și cariera de prețuirea și recunoașterea valorii artiștilor, reprezentanților de seamă ai scenei românești, oameni apreciați și iubiți de noi toți, le-a oferit celor doi artiști o Diplomă de Excelență, de pe care cităm:

Arta a însoțit cu entuziasm armele, conferind un relief distinct spiritualității militare. Muzica se numără printre fenomenele care îi apropie pe oameni. Luminile rampei îi stimulează, deopotrivă, pe artiști și spectatori să ofere ce au mai bun în suflet și să împartă acest lucru cu cei din jur.

DIPLOMA  DE  EXCELENȚĂ se conferă  Cuplului ALINA ȘI ROMEO NEGOIOASĂ – TRUPA  ALESIS –  Un duet formidabil și discret cu o carieră exemplară în domeniul artistic,  aflat într-o continuă efervescență creatoare și interpretativă, îmbinând cu măiestrie tradițiile muzicii ușoare românești cu folclorul autentic național. Personalități muzicale remarcabile, mari iubitori ai valorilor spirituale românești,  au reușit, de-a lungul timpului, prin talent, perseverență și ambiție  să realizeze o discografie importantă, oferind cântece celebre, daruri muzicale de excepție, îndrăgite de publicul de toate vârstele,  adevărate melodii care vor vibra mereu în inimile noastre. Trupa ALESIS se distinge printr-o bogată și aleasă sensibilitate sufletească transpusă inegalabil în muzică”.

Peste 1000 de melodii celebre din muzica ușoară și populară românească și din repertoriul internațional reprezintă bagajul uriaș al trupei ALESIS, cu care pot cuceri orice public.

Vă prezentăm mai jos videoclipul piesei ”Mi-e dor de Bucureştiul de-altădată”, unul dintre cele mai frumoase cântece compuse de ALESIS, închinate Capitalei:

            https://youtu.be/IdP8s3sC6jI

”Avem un repertoriu extrem de variat si bogat. Nu știm mai sunt mulți artiști care pot cânta și se pot adresa oricărei zone geografice din țară și din lume si oricărui segment de vârstă, așa cum o facem noi, ALESIS” – spunea Alina Negoiasă. ”Cântăm valsuri, tangouri, romanțe, melodii de odinioară, muzica de petrecere, slagăre românești și internationale, folclor românesc, folclorul popoarelor, muzica etno, dar peste 200 de melodii sunt creatii proprii, unele dintre ele ajunse deja slagare”.

De remarcat faptul că, la cele două albume ALESIS – ”REFRENELE IUBIRII” și ”DE PAHAR, DE DULCE-AMAR”, din cele 35 de melodii, 33 sunt compuse de Romeo Negoiasă, care a semnat și 19 dintre texte. La lansare au fost prezenți și ceilalți textieri: Angela Mihai – ”Flori de liliac” și ”Am să-ți fur iubirea toată”, Constantin Triță – ”Păcat”, ”Doar tu eșto femeia”, ”Amurg de catifea”, ”E vinul roșu sfânt și mut”, Valer Popean – ”Și macii plâng de dorul tău”, Emil Almășan – ”Seară de păcat”.

La realizarea albumelor au mai colaborat acordeonistul Paul Stângă, Cristian Duțu – orchestrator, Romi Rus (masterizare), Marius Cristi Popa, compozitorul melodiilor ”Inima mea” și ”Pentru iubire” și Orchestra fraților Advahov, la piesele ”Bine ați venit” și ”Am să-ți fur iubirea toată”.

Alina și Romeo Negoiasă – ALESIS au colaborat cu orchestre de renume (Lăutarii de la Chișinău condusă de Nicolae Botgros, Orchestra fraților Advahov) și cu artiști emblematici ai scenei românești (Irina Loghin, Paul Surugiu – Fuego, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu ș.a.). ”Repertoriul adecvat, bogat și divers, dar și vocile speciale ne ajută să fim o prezență constantă la evenimente de marcă de pretutindeni, dar şi la spectacolele susţinute pentru diaspora din Israel, SUA, Canada, Italia, Olanda, Germania, Spania”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.