Chiuariu l-a ascultat pe Zgonea: A plecat din fruntea Comisiei juridice

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a renunţat la funcţia de preşedinte al Comisie juridice, ca urmare a condamnării definitive la închisoare.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv vineri pe Tudor Chiuariu în dosarul Poșta Română la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy la 4 ani cu suspendare. Chiuariu a declarat că va face plângere la CEDO.

Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Zsolt Nagy şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu au fost deferiţi justiţiei pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Liberalul Tudor Chiuariu  ar trebui să facă „un pas în lateral” din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Senat, pentru a nu afecta credibilitatea acestei funţii, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Referitor la cazul Chiuariu, care îmi este un foarte bun prieten şi pe care îl cunosc şi îl apreciez, fost deputat, primul lucru care trebuie să-l facă, cred eu, este să facă un pas în lateral din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice, pentru că preşedintele Comisiei juridice este cel mai important preşedinte de comisie, după cutumele şi regulile dintr-un stat democratic”, a spus Zgonea.

În opinia sa, este important ca senatorul liberal să ia o decizie în acest sens pentru a nu afecta credibilitatea funcţiei de peşedinte al Comisiei juridice din Senat.

„Acestea sunt chestiunile importante pe care trebuie să le facă pentru a nu afecta credibilitatea funcţiei pe care o deţine şi pe care, vă spun sincer, în această perioadă cât a deţinut-o, a fost un factor coagulant, au avut foarte multe dezbateri în acea zonă şi a promovat lucruri importante. A fost unul dintre colegii care m-au susţinut în promovarea unui consens politic la Codul de conduită, la Statutul deputatului şi senatorului”, a mai spus Zgonea.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, vineri seară, că Delegaţia Permanentă a partidului de săptămâna viitoare va lua în discuţie cazul senatorului liberal Tudor Chiuariu, condamnat, vineri, la trei ani şi jumătate cu suspendare, precizând că evită să comenteze o sentinţă judecătorească.

Senatorul PNL Tudor Chiuariu  susține că ”dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe și fără bază legală”, el anunțând că va depune plângere la CEDO.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.