Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Zi dedicata cautarii active de locuri de munca pentru populatia de cetatenie romana din Spania

Publicat: luni, 12 iunie 2017

Vineri 2 iunie 2016, in Madrid, incepand cu ora 9:30, ora Spaniei, cu motivul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Ambasada Romaniei, impreună cu EURES [Serviciul European de Ocupare a Fortei de Munca], a organizat un eveniment informativ dedicat solicitantilor de locuri de munca de cetatenie romana pentru a aborda teme practice, dar si informatii despre cooperare si colaborare intre cele doua tari membre ale UE. In acelasi timp, Prefectura din Madrid a sustinut doua workshop-uri, cel de ̈Tehnici de intervievare la angajare ̈ si „Antreprenoriat pentru cetatenii romani aflati in Spania”.

    Întalnirea a fost coordonata de atasatul pe probleme de Munca al Ambasadei Romaniei la Madrid, Cristina Florea. Dumneaei a sustinut acest proiect, avand in vedere faptul ca primea solicitari constante cu privire la drepturile si obligatiile cetatenilor romani din Spania de a beneficia de somaj, pensie, dar si forme de a gasi de munca, de a dezvolta o afacere in Spaina, sprijinul dumneaei fiind de mare ajutor pentru comunitatea romaneasca.

    Deschiderea evenimentului a fost sustinută din partea Romaniei de catre D-na Cristiana Barbu, Presedinta Agentiei Nationale de ocupare a fortei de Munca în Romania (ANOFM), iar din partea Spaniei de catre domnul Jesús Barroso, Subdirector General de Politici Active de angajare (SEPE).

    Au mai participat Camelia Mihalcea, manager EURES si director in cadrul ANOFM si omoloaga Domniei Sale la Madrid, d-na María José Arias care au subliniat suportul pe care cetatenii romani aflati in cautarea unui loc de munca il pot primi si cum pot beneficia de facilitatile oferite lor.

    Un alt atelier a fost prezentat de d-na Aurora Lázaro, responsabila de centrul national Europass, Unitatea de formare si domnul Javier Cristóbal Pintado, consilier EURES al Municipiului Madrid, in care s-a explicat participantilor, pas cu pas, elaborarea unui CV Europass si recomandari despre comportamentul ideal in cazul unui interviu, adaptat la cultura spaniola, asigurand astfel cele mai mari sanse de reusita.

    D/l Alfredo Novales a discutat despre Prestatiile si ajutoarele pentru somaj disponibile pentru cetatenii straini aflati in Spania.

    Nu au fost lasati la o parte nici cei care sunt sau vor sa devina antreprenori, iar Domnul Roberto Moreno Mico a explicat procedura si criteriile pentru deschiderea unei firme in Spania si mai ales, posibilitatea de a beneficia de sprijin si subventii din partea statului spaniol.

    Intalnirea a fost una placuta si foarte fructuoasa pentru toti ce prezenti. La finalul evenimentului s-a organizat un cocktail, moment in care, participantii au putut discuta direct cu organizatorii evenimentului probleme individuale la care li s-a oferit sprijin pe loc, ori s-au stabilit intalniri viitoare pentru rezolvarea lor.

Nicoleta Lupu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81766

Publicat de la data iun. 12 2017. Categorii Social.

Un comentariu pentru “Zi dedicata cautarii active de locuri de munca pentru populatia de cetatenie romana din Spania”

 1. Maria Teodorescu

  Frumos. Felicitări jurnalistei

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 august 2018, 18:47
 

ENE
Parţial însorit
33°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 32°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:21
Apus: 20:18
Prognoza 18 august 2018
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Predominant senin
20°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 14-08-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

 • 121.649 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team