Zi dedicata cautarii active de locuri de munca pentru populatia de cetatenie romana din Spania

Vineri 2 iunie 2016, in Madrid, incepand cu ora 9:30, ora Spaniei, cu motivul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Ambasada Romaniei, impreună cu EURES [Serviciul European de Ocupare a Fortei de Munca], a organizat un eveniment informativ dedicat solicitantilor de locuri de munca de cetatenie romana pentru a aborda teme practice, dar si informatii despre cooperare si colaborare intre cele doua tari membre ale UE. In acelasi timp, Prefectura din Madrid a sustinut doua workshop-uri, cel de ̈Tehnici de intervievare la angajare ̈ si „Antreprenoriat pentru cetatenii romani aflati in Spania”.

    Întalnirea a fost coordonata de atasatul pe probleme de Munca al Ambasadei Romaniei la Madrid, Cristina Florea. Dumneaei a sustinut acest proiect, avand in vedere faptul ca primea solicitari constante cu privire la drepturile si obligatiile cetatenilor romani din Spania de a beneficia de somaj, pensie, dar si forme de a gasi de munca, de a dezvolta o afacere in Spaina, sprijinul dumneaei fiind de mare ajutor pentru comunitatea romaneasca.

    Deschiderea evenimentului a fost sustinută din partea Romaniei de catre D-na Cristiana Barbu, Presedinta Agentiei Nationale de ocupare a fortei de Munca în Romania (ANOFM), iar din partea Spaniei de catre domnul Jesús Barroso, Subdirector General de Politici Active de angajare (SEPE).

    Au mai participat Camelia Mihalcea, manager EURES si director in cadrul ANOFM si omoloaga Domniei Sale la Madrid, d-na María José Arias care au subliniat suportul pe care cetatenii romani aflati in cautarea unui loc de munca il pot primi si cum pot beneficia de facilitatile oferite lor.

    Un alt atelier a fost prezentat de d-na Aurora Lázaro, responsabila de centrul national Europass, Unitatea de formare si domnul Javier Cristóbal Pintado, consilier EURES al Municipiului Madrid, in care s-a explicat participantilor, pas cu pas, elaborarea unui CV Europass si recomandari despre comportamentul ideal in cazul unui interviu, adaptat la cultura spaniola, asigurand astfel cele mai mari sanse de reusita.

    D/l Alfredo Novales a discutat despre Prestatiile si ajutoarele pentru somaj disponibile pentru cetatenii straini aflati in Spania.

    Nu au fost lasati la o parte nici cei care sunt sau vor sa devina antreprenori, iar Domnul Roberto Moreno Mico a explicat procedura si criteriile pentru deschiderea unei firme in Spania si mai ales, posibilitatea de a beneficia de sprijin si subventii din partea statului spaniol.

    Intalnirea a fost una placuta si foarte fructuoasa pentru toti ce prezenti. La finalul evenimentului s-a organizat un cocktail, moment in care, participantii au putut discuta direct cu organizatorii evenimentului probleme individuale la care li s-a oferit sprijin pe loc, ori s-au stabilit intalniri viitoare pentru rezolvarea lor.

Nicoleta Lupu

Comments

comments

Un comentariu la „Zi dedicata cautarii active de locuri de munca pentru populatia de cetatenie romana din Spania

  • 13 iunie 2017 la 23:33
    Permalink

    Frumos. Felicitări jurnalistei

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.