Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ZI-LE LA TERENURI . SPAȚIU COMUN ÎN MĂNĂȘTUR, în cadrul Zilelor Clujului

Publicat: luni, 20 mai 2013

Asociația Colectiv A împreună cu Primăria Cluj, vă invită în weekendul 24-26 mai la evenimentul ” Zi-le La Terenuri” în Mănăștur, în cadrul Zilelor Clujului.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile și va conține o serie foarte diversă de activități. Copiii vor avea o altă perspectivă de petrecere a timpului liber, pe lângă cele cu care au fost obișnuiți prin jocurile maxi puse la dispoziție de Asociația Mirakolix, prin atelierele de gătit sub marca ”Papa la Șoni”, ateliere de animație, de confecționat zmee și alte obiecte din materiale reciclate sau prin relatarea istoriei Mănășturului prin proprii lor ochi.

De asemenea, tinerii se vor putea bucura și ei de un weekend plin de evenimente. Cumicu, Personal și Norzeatic vor face atomsferă în prima seară, iar sâmbăta va purta semnătura balkan prin prezența Fanfarei Transilvania și a lui DJ Socol. Pentru că e duminică, seara din 26 mai va fi rezervată unor proiecții de film documentar ce tratează subiectul comunităților urbane și relația lor cu mediul înconjurător.

Toate acestea vor fi însoțite și de discuții/dezbateri de cartier pe subiectele care interesează în mod direct comunitatea mănăștureană.

După mai bine de o săptămână intensă de explorare urbană, construcție a scenei de cartier și de creare a noii grădini urbane putem spune că ne-am bucurat enorm de sprijinul locuitorilor din zona La Terenuri. Am fost deosebit de surprinși de curiozitatea, dedicarea și implicarea de care au dat dovada înțelegând împreună cu noi ca inițiativa noastră duce către conceperea unui spațiu comun al zonei, spațiu de care se vor bucura toți cetățenii, indiferent de vârstă, ocupație sau etnie. Atât copiii, părinții dar și bunicii ni s-au alăturat activităților de pregătire, dovedind caă ideea  unui spațiu comun a prins rădăcini. Astfel, spațiul pentru evenimentele ce vor urma este pregătit și așteaptă să fie animat atât de artiștii invitați cât și de publicul din cartier.

Prin acest proiect, dorim să sprijinim practicile colective urbane şi de grădinărit încurajând o nouă cultură europeană a spaţiilor publice, situată între intervenţie artistică, arhitectură, peisagistică şi analiză antropologică. Proiectul porneşte de la observaţii ale unor spaţii publice şi propune noi abordări urbane şi culturale ale acestora sub forma unor teste urbane şi intervenţii artistice în spaţiul public.

* „La Terenuri – Spaţiu Comun în Mănăştur” face parte din proiectul „Landscape Choreography” care se desfășoară în 3 ţări europene: Italia (Taranto), Germania (Cottbus) şi România (Cluj). „Landscape Choreography” promovează un altfel de dialog şi producţie culturală printr-o utilizare comunitară creativă a spațului public. În acest fel, cetăţeanul devine conştient de posibilitatea de a-şi schimba oraşul într-un mod inovativ, dar şi responsabil. În urma lucrului cu comunitatea mănăştureană intenţionăm să construim locuri de schimb şi de socializare dezvoltând oportunităţi de discuţie cu privire la practicile de cetăţenie activă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6644

Publicat de la data mai 20 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 iulie 2020, 5:51
 

ESE
Precipitaţii
15°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:44
Apus: 20:59
Prognoza 14 iulie 2020
Zi
 

NNV
Parţial însorit
26°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

N
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 16:00 si 21:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Băbiciu, Bucinișu, […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : conform textului Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 […]

Loto

Horoscop

  • 310.122 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team