Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ZIUA BRÂNCUȘI LA CASA ARTELOR “DINU LIPATTI” 19 februarie 2019

Publicat: luni, 18 februarie 2019

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită marți, 19 februarie 2019, de la orele 18.00, la evenimentul ZIUA BRÂNCUȘI LA CASA ARTELOR „DINU LIPATTI”, organizat ca omagiu pentru genialul sculptor român, Constantin Brâncuși.

 

În continuarea evenimentelor prin care Casa Artelor „Dinu Lipatti” sărbătorește marile valori ale culturii române, din toate domeniile, vă invităm la evenimentul ce va debuta la ora 18:00, prin vizionarea expoziției în aer liber „Constantin Brâncuși – Viața și creația”, o istorie a activității sale, cu detalii despre cele mai importante opere, precum și povești despre marile sale iubiri.

 

De la aceeași oră, în Salonul de muzică al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, va avea loc conferința „Brâncuși și modernitatea” susținută de prof.univ.dr. Cristian-Robert Velescu.

Profesor de istoria artei la Universitatea Naţională de Arte, Cristian-Robert Velescu este membru al secţiei de critică al Uniunii Artiştilor Plastici, autor al mai multor cărţi dedicate modernităţii româneşti şi europene, dar şi avangardei istorice, precum “Brâncuşi iniţiatul”, „Formă şi semnificaţie în arta românească modernă – exemplul lui Brâncuşi”. A publicat studii şi articole despre Constantin Brâncuși în reviste şi publicaţii din străinătate.

 

De la orele 19:00, publicul este invitat să vizioneze proiecția filmului documentar „Brâncuși” realizat în anul 1996. Filmul se bazează pe un text real, documentar, notiţe ale lui Brâncuși, rămase la prieteni sau în custodia legatarilor testamentari. Toate fotografiile folosite în film îi aparţin marelui sculptor.

 

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul și scenaristul filmului, Cornel Mihalache. Născut în București, regizorul Cornel Mihalache a absolvit Academia de Teatru și Film I.L.Caragiale. Între 1983 și 1997 a fost angajat la Studioul de film documentar Sahiafilm, anul 1997 fiind și cel care în care a devenit regizor la Televiziunea Română. A regizat piese la Teatrul Nottara, Teatrul din Oradea și la TVR. Ca regizor de film a realizat documentarele “De Crăciun ne-am luat rația de libertate”, „Sculptorul”, „Hobița, coloana și tractorul”, „Căpșuni în aprilie”, „Blestemul lui Brâncuși”.

 

Conceptul evenimentului aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Informații despre Casa Artelor “Dinu Lipatti”: https://www.facebook.com/casadinulipatti/

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108431

Publicat de la data feb. 18 2019. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, Cultură, RECOMANDĂRI ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 septembrie 2019, 19:14
 

N
Soare
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 25%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:01
Apus: 19:16
Prognoza 22 septembrie 2019
Zi
 

SV
Soare
23°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

VSV
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.667 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team